Skocz do zawartości

Sterty słomy



A wy ile bel słomy zebraliście w tym roku?? Zapraszam: https://youtu.be/Nbh_CpUTtL4
  • Like 1



Rekomendowane komentarze

7 minut temu, ASZv3 napisał:

Tego nie wiem aczkolwiek może warto żeby się nie męczyć ze skorupami zimą czy żeby nie było w tym pleśni (na skupach chyba musi być sucha, więc bez pleśni). Natomiast jak widać wyżej jest napisane, że też na handel ;)

Z tego co wiem bo kiedyś miałem okazje jechać właśnie na podkłady ze słomą dla pieczarek stało tam parę naście tysięcy sztuk i żadna nie była okryta 

ASZv3 napisał:

Dlaczego tak układane? tj w małe sterty co kawałek? Przeciwpożarowo to chyba i tak za blisko siebie...

Nie okrywacie nic?

Wielu strażaków mówi że to coś daje, ale nie wiadaomo, pod pieczarki nie jest okrywane, a co za tym idzie słoma mokra ma mniejsze ryzyko pożaru


rocknrollnik1 napisał:

masz jakiś kontrakt czy coś ? Bo chyba ciężko w tym sezonie ze sprzedażą .sam mam ok 700 szt na sprzedaż i nie wiem czy się sprzeda.

Tak szef prowadzi tą działalność już od kilku lat

Zawsze ktoś napisze za mnie ;)

1 godzinę temu, Adrian_K_90 napisał:

Weź to okrywaj, i odkrywaj tak aby włókniny nie zniszczyć. Czasem to jest bardziej problematyczne niż ta osławiona zmarzlina. 

Okrycie sterty 100 bel to godzina na dokładnie. Odkrycie rządka 10 bel to 5 minut (na dokładnie). Prucie zmarzniętego balota to min. kilkanaście minut + szarpanie się z siatką jak troszkę odmarznie xD Wolę rzeczywiście osławiony fliz jak rąbanie balota. Mam sporo drewna do przerobu, więc tam lepiej zużyję siekierę ;)

5 minut temu, Departament napisał:

Bo najwięcej o flizie mają do powiedzenia tylko te śmieszne, wszystkowiedzące polaczki, których na niego nie stać... Także nie ośmieszaj się już więcej i zbieraj siły na zimowe kucie słomy ;D 

U nas dużo ludzi robi inaczej bo wynajmują stodoły do słomy i z tego co wiem to płacą do 500 zł rocznie więc na co te flizy? Jak ktoś ma takie możliwości


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v