mazowszak 100 Napisano Październik 18, 2019 Zaawansowany 100 1095 A to na handel? Czy tyle wam potrzeba ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mucer 1 Napisano Październik 18, 2019 Nowicjusz 1 41 Na podkład pod pieczarki, na handel Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Październik 18, 2019 Ile tu jest z 300 - 400 ton? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mucer 1 Napisano Październik 18, 2019 Nowicjusz 1 41 Jedna belka średnio ponad 300kg Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
maciej 169 Napisano Październik 18, 2019 Zaawansowany 169 966 Tyle ile komu Potrzeba jeden 20 tys bel zbierze a drugi 10 bel 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
TheRolnik1992 57 Napisano Październik 18, 2019 Zaawansowany 57 483 Ani jednej beli 🤣🤣🤣🤣 wszystko w kostkę 😀😀 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ASZv3 829 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 829 5395 Dlaczego tak układane? tj w małe sterty co kawałek? Przeciwpożarowo to chyba i tak za blisko siebie... Nie okrywacie nic? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mazowszak 100 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 100 1095 3 minuty temu, ASZv3 napisał: Dlaczego tak układane? tj w małe sterty co kawałek? Przeciwpożarowo to chyba i tak za blisko siebie... Nie okrywacie nic? A po co okrywać pod pieczarki ?? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
rocknrollnik1 1276 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 1276 3834 masz jakiś kontrakt czy coś ? Bo chyba ciężko w tym sezonie ze sprzedażą .sam mam ok 700 szt na sprzedaż i nie wiem czy się sprzeda. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ASZv3 829 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 829 5395 4 minuty temu, mazowszak napisał: A po co okrywać pod pieczarki ?? Tego nie wiem aczkolwiek może warto żeby się nie męczyć ze skorupami zimą czy żeby nie było w tym pleśni (na skupach chyba musi być sucha, więc bez pleśni). Natomiast jak widać wyżej jest napisane, że też na handel Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
rocknrollnik1 1276 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 1276 3834 moje pytanie kierowałem do @mucer ,ale ok. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mazowszak 100 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 100 1095 7 minut temu, ASZv3 napisał: Tego nie wiem aczkolwiek może warto żeby się nie męczyć ze skorupami zimą czy żeby nie było w tym pleśni (na skupach chyba musi być sucha, więc bez pleśni). Natomiast jak widać wyżej jest napisane, że też na handel Z tego co wiem bo kiedyś miałem okazje jechać właśnie na podkłady ze słomą dla pieczarek stało tam parę naście tysięcy sztuk i żadna nie była okryta Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Październik 19, 2019 Weź to okrywaj, i odkrywaj tak aby włókniny nie zniszczyć. Czasem to jest bardziej problematyczne niż ta osławiona zmarzlina. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
damianzetor9540 2705 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 2705 13749 16 minut temu, ASZv3 napisał: Tego nie wiem aczkolwiek może warto żeby się nie męczyć ze skorupami zimą czy żeby nie było w tym pleśni (na skupach chyba musi być sucha, więc bez pleśni). Natomiast jak widać wyżej jest napisane, że też na handel Pod pieczarki idzie wszystko nie patrzą na zgnite Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mucer 1 Napisano Październik 19, 2019 Nowicjusz 1 41 ASZv3 napisał: Dlaczego tak układane? tj w małe sterty co kawałek? Przeciwpożarowo to chyba i tak za blisko siebie... Nie okrywacie nic? Wielu strażaków mówi że to coś daje, ale nie wiadaomo, pod pieczarki nie jest okrywane, a co za tym idzie słoma mokra ma mniejsze ryzyko pożaru rocknrollnik1 napisał: masz jakiś kontrakt czy coś ? Bo chyba ciężko w tym sezonie ze sprzedażą .sam mam ok 700 szt na sprzedaż i nie wiem czy się sprzeda. Tak szef prowadzi tą działalność już od kilku lat Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Październik 19, 2019 ASZv3, nie napisałeś 'Polecam fliz' :) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ASZv3 829 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 829 5395 Zawsze ktoś napisze za mnie 1 godzinę temu, Adrian_K_90 napisał: Weź to okrywaj, i odkrywaj tak aby włókniny nie zniszczyć. Czasem to jest bardziej problematyczne niż ta osławiona zmarzlina. Okrycie sterty 100 bel to godzina na dokładnie. Odkrycie rządka 10 bel to 5 minut (na dokładnie). Prucie zmarzniętego balota to min. kilkanaście minut + szarpanie się z siatką jak troszkę odmarznie Wolę rzeczywiście osławiony fliz jak rąbanie balota. Mam sporo drewna do przerobu, więc tam lepiej zużyję siekierę Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Departament 266 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 266 425 Bo najwięcej o flizie mają do powiedzenia tylko te śmieszne, wszystkowiedzące polaczki, których na niego nie stać... Także nie ośmieszaj się już więcej i zbieraj siły na zimowe kucie słomy ;D Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
mazowszak 100 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 100 1095 5 minut temu, Departament napisał: Bo najwięcej o flizie mają do powiedzenia tylko te śmieszne, wszystkowiedzące polaczki, których na niego nie stać... Także nie ośmieszaj się już więcej i zbieraj siły na zimowe kucie słomy ;D U nas dużo ludzi robi inaczej bo wynajmują stodoły do słomy i z tego co wiem to płacą do 500 zł rocznie więc na co te flizy? Jak ktoś ma takie możliwości Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Październik 19, 2019 Za Polaczka możesz co najwyżej w pysk zarobić... Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Październik 19, 2019 Dokładnie, wsza jedna pewnie jakaś poniemiecka albo co gorsza UBecka z polaczkami tu wyjeżdża. Jak ja nie cierpie takich cweli co mieszkają w naszym kraju i szydzą z jego mieszkańców. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
DTaras 1951 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 1951 4265 Nie lepiej się uśmiechnąć i olać - samoobrona nie jest karana. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
czarciu 22 Napisano Październik 19, 2019 Zaawansowany 22 290 Ile płacą za tonę? Cena zależy od wilgotności? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się