Skocz do zawartości

Budowa



Caly czas powoli do przodu:)




Rekomendowane komentarze

Woda nie zamarznie bo beda podgrzewane poidla i rurki wiec nie ma opcji juz mam przetestowany ten system:) I nadal uwazam że nie ma opcji że będzie się skraplac. Jak miał być garaż a później przerobiony na bydło to może i sie skrapla albo jest stodola:) Jeśli temperatura bedzie taka sama jak na zewnątrz to nie ma prawa sie skraplac:) Zresztą po co ja wam wogole tłumaczę:)

Dokładnie, mam te same odczucia. Jak za 5 lat spytacie Jarka czy się skrapla, to on i tak powie, że nic się nie skrapla, pomimo że bydło codziennie z rana będzie miało prysznic. Powiedz mi jeszcze jak dwa otwory wentylacyjne mają odprowadzić z tego budynku całe ciepło wytworzone przez zwierzęta? Nie ma szans. No chyba, że non stop będą otwarte okólniki plus bramy wjazdowe, wtedy widzę szansę na taką samą temperaturę wewnątrz budynku i na zewnątrz, ale z tego co wiem, to bydło przeciągów nie lubi.

 

Jak już tak się uparłeś na tą blachę, to kup tą z filcem i po kłopocie. Wilk syty i owca cała.

Otwory po calej długości o szerokości 80cm odoprowadza spokojnie ciepło. Jak bedzie zima nagram filmik i zobaczymy kto bedzie mądrzejszy:) Przeczytajcie troszkę o budynkach dla bydla mięsnego. Albo spytajcie sie tych ktorzy maja takie budynki. Jutro może pojadę do kolegi to zrobię zdjecie jego budynku u niego tez jest sama blacha i sie nie skrapla a budynek ma jeszcze mniejsze otwory jak u mnie:)


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v