Pierwsze żniwa

Jęczmień zimowy idzie pod kosę.. Spieszymy przed deszczem ☺



Informacje o zdjęciu Pierwsze żniwa

Zrobione z samsung SM-J320FN

  • 3,3 mm
  • 884/999804
  • f f/2.2
  • ISO 50
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • RafaKdziela
  • 245 3243

Mam taką samą prasę od nowości .spisuje się rewelacyjnie :) .Zero usterek ,a baloty są bardzo ładnie zbite aż za bardzo .No ale to trzeba ustawić prasę odpowiednio .

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • lukaschels
  • 58 784

mój sąsiad ma taką zrobił już 12000 bel tyle co ja new Hollandem. miał 3 kapitalne remonty , ja żadnego poważnego. do tego kulki niestety gorszej jakości. w sumie to po 3 remoncie kwota za prasę doszła do mojej. uważam że to dobra prasa dla kogoś kto robi maks 300-400 bel rocznie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • damianzetor9540
  • 1505 10555

Mam taką samą prasę od nowości .spisuje się rewelacyjnie :) .Zero usterek ,a baloty są bardzo ładnie zbite aż za bardzo .No ale to trzeba ustawić prasę odpowiednio .

Da się nią dobrze zbić bele ale nie gadaj głupot że aż za bardzo bo pośmiewisko z siebie robisz. Druga sprawa, co tu chcesz ustawiać? :lol: Chcesz mieć zbite bele to pakujesz ile się da, a że czasem się skończy zerwanym łańcuchem bądź śruba się zerwie na zabezpieczeniu to taki standard w tej maszynie.

Ps. Też mam taką od nowości, 2010 r. :) Nie jest zła, aczkolwiek czego tu wymagać od polskiej myśli technologicznej, dla tych 200-300 bel już wyżej napisano starczy i jakoś się tam robi. :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bartekT5040
  • 4 98

Ja siana na usłudze 200 bel to robię jednego dnia. W tym roku 250 bel żyta na kiszonkę owinięte. 120 bel sianokiszonki. 200 bel siana u siebie. A teraz walczymy z drugim pokosem. 2009r. I żadnej konkretnej awarii. Kilka łożysk właśnie od tego głównego łańcucha i któreś tam jeszcze ale to ze względu na niedokładne smarowanie. Wiadomo ma swoje mankamenty ale za tą cenę to jeeedzieemy ile wleezie. Belki są jakie są ale nie ma co się spinać trzeba jechać

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • bartekT5040
  • 4 98

Wszystko zawsze dobijam do połowy żółtego i nie ma jakiegoś strzelania czy pękania.. pracować to trzeba z głową jeśli się chce żeby maszyna się zamortyzowała to nie można jej z kazda belka wykorzystywać na maksa.. przynajmniej ta prasa do takich wyczynów stworzona nie jest ☺ pół wsi u mnie takimi prasuje

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • RafaKdziela
  • 245 3243

 

Kolego źle mnie zrozumiałeś ,co do zbicia bel to każdy wie ,jak jest i zgadzam się z tym ,że można listwę urwać ,lub inną część .Jak mocno zbijesz to bardzo ciężko jest takiego balota ręcznie pokulać...w tym jest sęk ,że mocno zbity  ;)  .Przez pierwsze pięć lat na usłudze zrobiłem rocznie ponad 3tysiące bel .Najczęściej była to słoma z pszenicy na sporych polach po 50 ha i więcej jedno .Ta słoma była sprzedawana na biomasę .Średnio wychodziło od 20 do 45sztuk z hektara  zależy od pola .Wiadomo słoma jęczmionka jest wiele słabsza i po sąsiadach takich bel zrobiłem ok 10-15 sztuk z ha .Spalanie ciągnikiem na godzinę od 6 do 8 litrów na godzinę pracy zależy od terenu czy są góry .Swojego robię rocznie 500 bel plus siano .W tym roku pierwszy raz sianokiszonkę .

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.