Skocz do zawartości



Rekomendowane komentarze

akurat nam na okarmienie z luzu biorą 5 procent więc tragedi nie ma każdy robi jak uważa nie jeden już u nas się przejechał na wbc więc tak różowo nie ma miało byc tak pięknie a jak przyszło rozliczenie to rozczarowanie jak policzyli na żywą to nawet czasami gorzej a pokaż rozliczenie to kręcenie ze bóg wie co tam ale to tylko moje zdanie

Cały problem z klasyfikacją jest taki że klasyfikator jest zatrudniony i opłacany przez zakłady mięsne a nie jak to funkcjonuje w niektórych krajach przez związek hodowców bydła i jak tylko zacznie oceniać nie po linii zakładu to dostaje zjeby i pokazują bramę zakladu. U świń to jest prostę chociaż też kombinuja z przelicznikiem ale tam jest w miarę łatwo.

Oddawalem juz byki LM i wybicie wyszło lekko ponad 60% :) Zresztą juz oddałem sporo sztuk na WBC i wiem jaki byk ile mniej więcej da miesa widac to po jego budowie:) Jeśli nie ma brzucha i jest plaski to spokojnie da ponad 58% miesa oczywiście nie pisze o HF:) Cene na WBC tez przecież się zna:) Sprzedaje je bo mam za nie inwestycje juz zaplanowane:)


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v