Skocz do zawartości

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • wilhelm
  • 402 2951

Moja Jantarka za gęsta.. Siew 16.10. po rzepaku, norma wysiewu 185 kg/ha MTZ. 52g. N.155kg. Na chwilę obecną dwukrotnie skracana. Gleba ilasta 3b.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • marcinmateusz
  • 1 90

Ogólnie jantarka ma to do siebie ze ma niska normę wysiewu od 140 kg. Tutaj na zdjęciu można powiedzieć że ekologia sam azot 170 kg i tylko herbicyd zobaczymy jaki będzie wynik finansowy :-)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Mateusz1q
  • 24 637

Jak niską norme wysiewu, jantarka ma wysokie MTZ te 52g co przy 330 sztukach na m2 i zdolności kiełkowania 91%(strasznie malo) daje 190 kg, a przy poznym siewie to te 200kg jest uzasadnione. A np taki Linus przy MTZ 42g mozna smialo siac 140 kg

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • wilhelm
  • 402 2951

Kto wspominał o kiełkowaniu na poziomie 91% ? A swoją drogą, to normalna siła kiełkowania, nawet wysoka, skoro w Polsce dla kwalifikatu dopuszczalny jest próg 85 %

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • marcinmateusz
  • 1 90

Tutaj możemy pogadać o kwalifikacie:-) taka sama odmiana a inny hodowca i już wszystko się zmienia.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.