Skocz do zawartości

Kukurydza



Takie tam z silosu :D


Rekomendowane komentarze

A tutaj co innego piszą: cytuję "Kiszonki z kukurydzy zbierane zbyt wcześnie charakteryzują się niską suchą masą i wyższą zawartością cukrów łatwo rozpuszczalnych. Procesy zakiszania przebiegają w nich gwałtownie. Prowadzi to do powstawania kwasu octowego i etanolu, które obniżają smakowitość paszy. Skrobia ulega szybszemu rozkładowi w żwaczu, zwiększając tym samym ryzyko wystąpienia kwasicy. "

Zapraszam do przeczytania całego artykułu

http://golub-cgd.pl/artykul/jak-przygotowac-dobra-kiszonke-z-kukurydzy/24899

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v