Skocz do zawartości

Jałówka

dzisiaj zawitała na gospodarce
jaka to może być rasa w papierach ma JE i nie wiem czy to ta rasa



Informacje o zdjęciu Jałówka

Zrobione z Nokia C5-00.2

  • 3,4 mm
  • 43856/1000000
  • f f/2.4
  • ISO 400
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

coś mi tu nie pasuje

ona ma czarny język i ma budowe mięsnego <_<

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

ona jest bardzo zamożona

kupiłem podobnego mięsnego 14 miesięcy temu tylko że byk i czarny to teraz ma 700 kilo

od tego co kupiłem to wogule o cielaki nie dba mleko w proszku ja daje mleko od krowy i siano i pewnie za miesiąc będze wogule inny cielak

w lato kupiłem jałówke mleczną to się zgadza że budowa bardzo mlecznego cielaka
kupiłem ją za 300 zł i lekarzowi za leczenie dałem 100 zł bo miała zapalenie płuc i jelit my już nie jednego wychodowaliszmy i pewnie ta też nie będza taka zła miał być byk ale wszystkie bardzo słabe były i mleczne

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

no dałem 900 zł się skubany targował ale cena na początku była 1000

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • TheBociek1996
  • 549 2613

co wam daje te zamazywanie numerów? nie chcecie darmowego lokowania produktów jak w TV? :D

    • Like 2

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • zbitom793
  • 22 615

JE to skrót od JERSEY, więc z opisu w paszporcie się zgdza i z wyglądu się zgadza. Jeśli dałeś za takiego Jerseya 900 zł. to dałeś się rąbnąć w rogi niestety... I to nie chodzi o to, że jest zamożona bo Jerseye tak wyglądają.

Acha... i czarny język nie oznacza, że to mięsny cielak bo u JE to norma.

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

oj to się dałem nabrać

zobaczymy za kilka miesięcy co z tego wyrośnie

a ta rasa jersey to dobra na krowy czy taka sobie ? bo może tobym sobie zostawił

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • dominikuuu123
  • 15 276

Na mleko jak najbardziej (większa zawartość tłuszczu) u hf mniejsza

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • tay29
  • 35 732

mialem jalowke rasy jersey z hf 50/50 dala ponad 20dziennie a wyniki z udoju 6,2% tl i 4,5bialko .mialbym ja nadal ale ciaza martwa byla i poszla

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

a mi się wydaje że to jest mięsna bo jest szeroka w biodrach i jest bardzo hlana

i ma tylko wygląd jersey

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • dominikuuu123
  • 15 276

Mam byczka jeseya taki sam jak ta jałówka tylko starszy(dałem za niego 500zł)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

a ile ma twój miesięcy
ogólnie drogo u nas są cielaki

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • dominikuuu123
  • 15 276

3 mieszki.Ogólnie to skusiłem się bo 1 to tani był i podobny do mieszańca z lm a 2 to cena.Stoją obok niego 2 hf i budową,wielkością jest słabszy ale nie będe go przetrzymywał jaki będzie to będzie pójdzie razem z hf

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

jak dasz dobre jedzenie to wyjdzie na swoje
ja może dodam zdięcie tego byka co ma 14 miechów

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • robertsiwek15
  • 5 162

Jak dla mnie to jest jersey. Jeśli chcesz go na opasa to się nie opłaca więcej Ci zje niż pieniążków przyniesie . Ale tak jak koledzy mówią na mleko super będzie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

ja mam jeszcze jałówkę hf i to prawda cały czas chla

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • artur125
  • 781 1835

to jest na 100% jersey, miałem kiedyś byczka hfxjersey  22mcy 660kg tylko cena słaba za niego. Na mleko będzie super,a jak na mięso to kokosów nie zarobisz

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Rolnik2517
  • 385 3643

jak się człowiek nie zna
myślałem że przynajmniej jest z 50 % mięsnego
ale teraz po tych kilku dniach troche grubsza się zrobiła o jest bardzo chlana

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.