Skocz do zawartości

Jałówka

dzisiaj zawitała na gospodarce
jaka to może być rasa w papierach ma JE i nie wiem czy to ta rasa



Informacje o zdjęciu Jałówka

Zrobione z Nokia C5-00.2

  • 3,4 mm
  • 43856/1000000
  • f f/2.4
  • ISO 400
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

20 komentarzy

Rekomendowane komentarze

ona jest bardzo zamożona

kupiłem podobnego mięsnego 14 miesięcy temu tylko że byk i czarny to teraz ma 700 kilo

od tego co kupiłem to wogule o cielaki nie dba mleko w proszku ja daje mleko od krowy i siano i pewnie za miesiąc będze wogule inny cielak

w lato kupiłem jałówke mleczną to się zgadza że budowa bardzo mlecznego cielaka
kupiłem ją za 300 zł i lekarzowi za leczenie dałem 100 zł bo miała zapalenie płuc i jelit my już nie jednego wychodowaliszmy i pewnie ta też nie będza taka zła miał być byk ale wszystkie bardzo słabe były i mleczne

JE to skrót od JERSEY, więc z opisu w paszporcie się zgdza i z wyglądu się zgadza. Jeśli dałeś za takiego Jerseya 900 zł. to dałeś się rąbnąć w rogi niestety... I to nie chodzi o to, że jest zamożona bo Jerseye tak wyglądają.

Acha... i czarny język nie oznacza, że to mięsny cielak bo u JE to norma.

  • Like 1

oj to się dałem nabrać

zobaczymy za kilka miesięcy co z tego wyrośnie

a ta rasa jersey to dobra na krowy czy taka sobie ? bo może tobym sobie zostawił

mialem jalowke rasy jersey z hf 50/50 dala ponad 20dziennie a wyniki z udoju 6,2% tl i 4,5bialko .mialbym ja nadal ale ciaza martwa byla i poszla

3 mieszki.Ogólnie to skusiłem się bo 1 to tani był i podobny do mieszańca z lm a 2 to cena.Stoją obok niego 2 hf i budową,wielkością jest słabszy ale nie będe go przetrzymywał jaki będzie to będzie pójdzie razem z hf

Jak dla mnie to jest jersey. Jeśli chcesz go na opasa to się nie opłaca więcej Ci zje niż pieniążków przyniesie . Ale tak jak koledzy mówią na mleko super będzie.

to jest na 100% jersey, miałem kiedyś byczka hfxjersey  22mcy 660kg tylko cena słaba za niego. Na mleko będzie super,a jak na mięso to kokosów nie zarobisz

jak się człowiek nie zna
myślałem że przynajmniej jest z 50 % mięsnego
ale teraz po tych kilku dniach troche grubsza się zrobiła o jest bardzo chlana

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×