Skocz do zawartości

Informacje o zdjęciu Bydło

Zrobione z FUJIFILM FinePix AX500

  • 8,1 mm
  • 10/3000
  • f f/3.7
  • ISO 100
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • lukasz222
  • 2417 2483

Czyżby już po pierwszych wycieleniach w tym roku? ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • dejwid1996
  • 2 52

Jeden jest tegoroczny , a gdzieś za około tydzień ma być reszta , bodajże 5 szt ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • krzychuU
  • 26 600

jakieś zamorzone te Limki

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • nikolas29
  • 216 4588

to sa 100% limy ?? biedne cos

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • KundziczG
  • 14 66

marne te limki pewnie tylko siano i sloma a zboze sprzedane

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Nowicjusz
  • mich1984
  • 0 9

to są chyba mamki więc nie muszą być wypaśone

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • krzychuU
  • 26 600

...ale też nie mogą być zamorzone !

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Matt93
  • 49 416

nie są zamorzone, przecież chudsza krowa ma łatwiejsze wycielenie...

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • krzychuU
  • 26 600

szczególnie ta 2 du** od lewej ... wygląda jak u Hf-a

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mammut1
  • 20 443

To wy chyba chudej krowy nie widzieliście jak 3 żebra widać to jest najlepiej dla krowy wsam raz dla krowy cielnej

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mammut1
  • 20 443

Sorki z powtórzenie ale nie mogę edytować ani połączyć postów proszę bez ostrzeżeń

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • krzychuU
  • 26 600

Bydło podzielone jest na 2 kategorie: mięsne i mleczne ! Ty mówisz o mlecznym a mięsne ma swoje normy by krowa dała dobrej jakości cielaka musi być dobrze utrzymana i po ocieleniu lepiej żywiona. Tydzień temu byłem pod Grudziądzem w stadzie 100 % LM chciałem kupić odsadki ale jak je zobaczyłem i dowiedziałem się, że mają pod 12 miesięcy a waga 2 największych nie przekraczała 250 kg, reszta około 180-200 kg. Były żywione kiszonką z kukurydzy, śmiech! Dodam, że pani chciała za jałóweczkę 3000 zł a byczka 4000 zł ( były minimalnie starsze) ! Poszedłem zobaczyć matki to się przeraziłem jak 15 krów jadło 1 balot SŁOMY, żeby to jeszcze jęczmiennej a to owsianka chyba była. Mówili, że mamki tylko tym karmią. Sąsiad hoduje 100% LM, ma odsadkę jałóweczkę 8 miesięcy i waga 320 kg, więc tym się kierowałem jadąc kupować te odsady, a po prostu kobietę poniosła ambicja za 3000 zł gdzie nie wiem czy bym 2 wybrał, aż porobiłem zdjęcia. Wcześniej w tych okolicach kupiłem Jałówkę 100 % LM w wieku 18 miesięcy, waga około 450 kg i zapłaciłem 4100 zł z transportem .

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • dejwid1996
  • 2 52

Moi drodzy limuzynki mają się bardzo dobrze , mają siano , sianokiszonkę , dobrą słomę na bieżąco , lizawki solne , śrutę z witaminami , a byki dodatkowo jeszcze kiszonkę z QQ . Przez sezon zimowy są cały czas pod dachem jedynie tak jak na tym zdjęciu stały ze 45 min na dworze gdzie nie było za ciepło ,bo wyrzucaliśmy obornik ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.