Skocz do zawartości

Byki HF

mid7

Byki HF-fotka z wnętrza budynku - sprzedane pod koniec stycznia, waga od 700 kg do 800 kg, mięsność 53%-55%, cena 12,70 zł plus vat - klasa O



Informacje o zdjęciu Byki HF

Zrobione z SONY DSC-WX100

  • 4,5 mm
  • 1/30
  • f f/3.3
  • ISO 250
Wyświetl informacje EXIF o wszystkich zdjęciach

Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Assasin
  • 500 2644

Dorodne okazy .coś przynajmniej zpienierzyles ;) 5 leci

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • nikolas29
  • 217 4606

nie złe wolce..jak obornik bierzesz?/ nie miałes przypadku by ci ktorys wyciekł z ogrodzenia

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Andr3w
  • 48 374

Sorrry ale nie rozumiem. Ktos dal Ci za te H-Fy na mieso po 12,70 + vat?? czyli brutto prawie 14 ? Licząc to ile wzieles za te byki zastanawiam sie czy jest sens placic 1700 1800 zł za cielaka MM

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • krzysiekc3603p
  • 10 207

gdzie sprzedawałeś i za ile miały być pieniądze że jeszcze nie masz jeśli można wiedzieć

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mid7
  • 26 606

@nikolas29 obornik to turem wyrzucam i nie mialem przypadku żeby mi jakiś uciekł

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mid7
  • 26 606

@Andr3w według mnie to cena na tą chwilę za wagę poubojową jest bardzo dobra( w lipcu 2013 sprzedawałem o 1zł taniej za kg), ja za cielaki hf takie 50 kg płacę po około 500 zł, a co do droższych byczków mięsnych o których piszesz to wtedy wiadomo że i mięsność będzie większa, lepsze przyrosty, i cena też będzie większa bo to już inna klasa mięsa, więc i kasa za jedną sztukę będzie większa.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mid7
  • 26 606

@krzysiekc3603p ja sprzedaję przez taką firmę z miejscowości Waganiec(między Włocławkiem a Toruniem, a kasa w przeciągu 1,5 tygodnia od sprzedaży jest na koncie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mid7
  • 26 606

@lukaszzdunek2 co znaczy dziwne za dużo czy za mało?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ziemes
  • 1 175

Ładne sztuki;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Andr3w
  • 48 374

duzo. Jak tak Ci dali jestem ciekaw po ile da ubojnia we wlodawie za mojego mm/sm brzydki nie byl wiec mysle ze w R klasie powinien byc.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mid7
  • 26 606

@Andr3w jeśli byk jest dobrej budowy i ma chociaż trochę z mm lub sm to napewno powinnien złapać klasę R no i mięsność powinna być większa.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • maciekc2
  • 3 115

a jaki wiek tych byków?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mid7
  • 26 606

@maciekc2 24 miesiące

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Nowicjusz
  • lukaszzdunek2
  • 0 4

dziwne ze ze po tyle unas w lublinie za hf waga 830 kg maxymalnie wczoraj sasiadowi dali 7.70

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mid7
  • 26 606

@lukaszzdunek2 ale te 7,70 to za żywą wagę a te moje 12,70 za kg ale wagi poubojowej, czyli jak byk ważył 800 kg i miał 55% mięsności to ta cena jest za 440 kg mięsa

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.