Skocz do zawartości

Informacje o zdjęciu Sipma Maja


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • lukasz_94
  • 43 287

nie zdarza ci sie ze potrafi policzyc obroty co 2 (2,4,6,8,10,12,14,16) tak ze bele wywala juz po 8 obrotach stołu? w zeszłym roku zdarzyło sie to moze ze dwa razy a teraz kazdą belke tak owija.... serwisant powiedział mi ze to kwestia ustawienia czujnika lub zasniedział no ale wtedy nie liczyła by raczej wcale ... ale z rozmowy z nim wynikało ze nie miał za duzo pojecia o o owijarce... puki co zostaje mi tylko przestawic ilosc obrotów z 16 na 32... 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • pawel9898
  • 100 1041

jak się maszynka sprawuje? sporo negatywnych opinii słyszałem o tych majkach ;/ 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • podcepiomy
  • 34 1366

U mnie nie ma z tym żadnego problemu. Ma owiniętych chyba 851 belek i ani razu nie było żadnego problemu a pracuje jak większość w automacie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • BukeR
  • 9 193

Oj przydała by się ta Majka, bo do mojej Klary nie mam nerwów.


Może się zamienisz?:D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • podcepiomy
  • 34 1366
Też bym się nie przesiadł;) Pamiętam że jak jeździłem na stryj moim LTZ z Sipmą Z569/1 + C330 z owijarką Sokółki to jak rozpoczołem pracę o 11 rano to kończyłem  tak na 23 - 24.
Jak był nadal ten sam sprzęt tylko dołączył do tego stadka Lambek a LTZ zaczął współpracować z owijarką już do 21 byłem wstanie się wyrobić z robotą + zwożenie.
Kiedy przyszedł DF + pasówka i Lambek kiedy zaczął owijać bele razem z Mają to o 3 po południu do 6.30 jestem wstanie zrobić belki i je owinąć a jest tam troszkę ponad 4 ha;) 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kamillo0
  • 132 2169

@lukasz_94 Znajomy miał ten sam problem w owijarce sipmy ale nie maji tylko tej z bocznym załadunkiem (nazwy nie pamiętam). Liczenie odbywa się dzięki czujnikowi na podwoziu i elektromagnesie na stole obrotowym i właśnie ten elektromagnes wysiadał więc wymienił go i przestawił trochę czujnik na inną dziurę bo jest ich tam kilka. Jak na razie działa i liczy dobrze a kiedyś też liczyło co 2. :) Spróbuj może się uda. :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • lukasz_94
  • 43 287

wykręciłem go o jakieś 5mm i jak narazie jest dobrze :)juz 370 belek zrobiła od przestawienia bez zadnego błędu :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Kamillo0
  • 132 2169

Więc wychodzi na to, że elektromagnes jest słaby albo czujnik, skoro wykręcenie (zbliżenie ich do siebie) rozwiązało problem.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.