Skocz do zawartości


Inne zdjęcia w Budynki i obejścia gospodarskie / Farm buildings

Budowa obory

Czarny0352
Zaloguj się, aby obserwować  

Budowa obory

Zaloguj się, aby obserwować  

Informacje o zdjęciu Budowa obory


11 komentarzy

Rekomendowane komentarze

Wymiary to mniej więcej 24 na 50 + z przodu przybudówka z czescią hali udojowej i socjal. Całość na rusztach. Konstrukcja stalowa oparta na murze 2 rzedy słupów, z jednej strony, 3 rzedy legowisk z drugiej 1. Za 3 rzedem legowisk za sciana zrobiony jest korytarz przepedowy aby mozna podzielic krowy w łatwy sposób na grupy zywieniowe. Hala 2x6 De Laval pelen wypas ( pomiar mleka, zintegrowana z 2 stacjami paszowymi, wykrywanie ruii itp) do tego 2 czochradła i wentylatory. Dach pokryty blacha trapezowa, od spodu płyty z pianki PE.

Pod rusztami są kanały, jeden kanał jest pod rusztami widocznymi z prawej strony a 3 kanały są po lewej stronie, pod kazdym rzedem rusztów i pod podwójnym rzedem legowisk, tutaj gdzie jest piasek jest korytarz paszowy. Dodam inne zdjecie, gdzie bedzie widoczny kawałek kanału. Co do ceny to wynosi okolo 120 zl za m2, w zaleznosci od nosnosci, dlugosci i producenta, firma która nam wykonuje obory buduje kilka obór rocznie więć oni mają spore upusty , więc nie wiem za ile oni je kupują.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.