Skocz do zawartości

Ursus C-330

Gość
  • 14956 wyświetleń

Zdjęcie zrobione sprzed 5 lat, kiedy jeszcze nie było jeszcze Zetora. Jest to wersja TESTOWA tura 3 sekcyjnego produkowanego na małe ciągniki typu c 330 c 360.

Rekomendowane komentarze

Gość damian131091

Opublikowano

coś sporo udziwnień ma ten ładowacz... ;) na jaką wysokość podnosi max???

Jak kolega z poniszego komentarza napisał, to tak właśnie jest, podnosi na 3. 10m. Urozmajiceń???, czy ja wiem, wkoncu to pierwszy model tura 3 sekcyjnego na ciągniki typu: c-330, c-360, 3512 itp. Ten tur był na wszelkiego typu wystawach, miedzy innymi "Zielone Agro Show Szepietowo", i wiele innych. Teraz ten producent tego tura, produkuje te sprzęty seryjnie.

Gość damian131091

Opublikowano

O właśnie...

Potrzebuję informacji na temat tego ładowacza :)

Jak się sprawuje?

Jakie ma parametry?

Hmmm, co mogię powiedzieć, tura miałem coś około 4 lat, a sprzedałem go 5 lat temu, ale nie narzekam. Tur spisywał się świetnie, czasami były jakieś poprawki, wkoncu to był model testowy. Masywny, krutki co umożliwia podnoszenie beli sianokiszonki, w każdo dziure można z nim wjechać, a jak jeśli masz go na ursusie 3512 ze wspomaganiem, to na małe gospodarstwo to jest ideał. Wiem bo ten tur też pracował na u 3512 ze wspomaganiem fabrycznym, to cód, miód i orzeszki.

Gość damian131091

Opublikowano

No niestety to nie ten, zwróć uwagie na część samopoziumująco, a zreszto ja miałem go do spółki z 2 szwagrami taty, noi ja wysofałem się z tej spółki bo to był za mały sprzęt na moje gospodarstwo, ciężko było bez spomagania a szczególnie jak przywiozło się 140 bel sianokiszonki i to na łąkach załadować, a potem na piachu na owijarkie i z owijarki załodować, to na drugi dzień się rąk nieczuło. No jeden szwagier taty miał z nami to on podczepiał do u 3512, ale on miał wspomaganie ale już fabryczne, ale też niedawno wycofał się , noi 2 szwagier taty właśnie go w tej chwili ma.

Gość damian131091

Opublikowano

U mnie śmigają bez żadnego wspomagania. Nażekań na ten ładowacz nie słyszałem , tylko troche krótki jest i jak kupować widły do obornika to najlepiej ze zsuwaczem (taka listwa na siłownik która spycha obornik z wideł ) . Inaczej trzeba jeździć dookoła rozrzótnika żeby go załadować .

No tak, choć by pare cm dłuszy, ale nie ma co narzekać. Wogle mieć taki łep jak Zygmunt (ten producent), to jest naprawde coś, on produkuje i owijarki oraz wiele innych rzeczy, też naprawde solidnych. Wiem bo mieszkam niedaleko niego (6 km). Jak cos sie zepsuje to do niego:)