Skocz do zawartości

Wszystkie wyposażone w heder 6m. Ta flota ma do ścięcia 1300 ha. Na tym polu podobno jest 80 ha w jednym kawałku. Zorganizowany zbiór pszenicy zimowej. To największe kombajny jakie dopadłem w ogóle w akcji :)

Co widzimy na zdjęciu JD W650 & 9640i WTS & 2064?

Kombajn John Deere W650, widoczny na zdjęciu, wykonuje pracę żniwną na polu zboża, prawdopodobnie pszenicy, z wykorzystaniem hedera z motowidłami. Model W650 napędzany jest 6-cylindrowym silnikiem PowerTech PSX o mocy około 305 KM, co zapewnia mu odpowiednią siłę do wydajnego przetwarzania plonów. Maszyna wyposażona jest w nowoczesny system omłotu z rotorowym separacją, co optymalizuje wydajność omłotu i minimalizuje straty. Zbiornik ziarna o pojemności 11 000 litrów pozwala na długie odstępy między rozładunkami, zwiększając efektywność pracy na dużych obszarach. Kombajn, prezentując charakterystyczną zieloną obudowę marki John Deere, pracuje sprawnie na polu, podczas gdy w tle można dostrzec drugi kombajn tej samej marki, dowodzący zorganizowanego, efektywnego procesu zbioru.

Rekomendowane komentarze

Zapewne gospodarstwo rolne Dzierżanów?? w jakiej miejscowości robiłeś to foto bo te maszyny często pracuja 500 metrów od mojego pola, a jak chcesz porobic fotki dużym sprzetom w okolicach Płocka to wybierz sie np. do HR Strzelce mają tam NH CR taki sam sprzet tylko nowy pracuje w GR Psary kolo Bielska. Co do tych kombajnów to jest to nieprawdopodobnie zadbany sprzęt jak i pozostały z tego gospodarstwa, właściciel ma bzika na punkcie porządku i dbania o maszyny, podobno kiedyś przywieziono mu nowy traktor JD i kazał go zabrać bo miał plame na tapicerce :)

Ale zdjęcie miodzio :D Podesłał byś mi oryginał na tapetkę??

A na jaki mail podesłać? ;)

gdzie zrobiłeś to fokę??

Foki jeszcze nie robiłem, a fotkę strzeliłem w Krubicach

Zapewne gospodarstwo rolne Dzierżanów?? w jakiej miejscowości robiłeś to foto bo te maszyny często pracuja 500 metrów od mojego pola, a jak chcesz porobic fotki dużym sprzetom w okolicach Płocka to wybierz sie np. do HR Strzelce mają tam NH CR taki sam sprzet tylko nowy pracuje w GR Psary kolo Bielska. Co do tych kombajnów to jest to nieprawdopodobnie zadbany sprzęt jak i pozostały z tego gospodarstwa, właściciel ma bzika na punkcie porządku i dbania o maszyny, podobno kiedyś przywieziono mu nowy traktor JD i kazał go zabrać bo miał plame na tapicerce :)

Tak. To należy do spółki z Dzierżanowa. Gadałem z współwłaścicielem, który nadzorował tą akcję i mówił, że przestawiają się na zmienne dawkowanie z GPS. Dodam, że na polu obok szalały dwie zwijki Krone z Jolonkami oczywiście. Praca naprawdę przebiegała sprawnie. Parę godzin kombajny tam cięły, a przy mnie już baloty zwozili z pola. W byłym PGR Psary pracuje obecnie New Holland, ale TC, a nie CR. Mieli jeszcze rok temu BS-a, ale już sprzedali. Zdaje się za to, że jakiś duży NH (CX lub CR) stoi pod wiatą w Radziwiu na trasie z Płocka do Włocławka, ale żniwa zbożowe już powoli biegną ku końcowi, a ja nie mam już wolnych terminów na wyjazdy. Do końca sierpnia jestem zawalony. Może za rok :)

Wszystko sie zgadza, ale JD ze zwijarkami i sprzet do zwozenia słomy to juz z innego gospodarstwa - Nacpolsk, co roku kupują od nich słome, w Radziwiu w Silopolu stoi CR ale jego na polu trudno złapac bo ziemie mają strasznie porozrzucaną po kilku powiatach i w małych kawałkach. W Psarach został TC i na 100% jest też nowy CR bo trafił do nich przed żniwami, rzut kamieniem od Płocka w Sikorzu masz CX-a, przy trasie Bodzanów - Mała Wieś też jest WTS, jak już byłeś w Dzierżanowie to niedaleko musiał pracować nowy NH CSX, jest tego troche do fotografowania ;)