Gość Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 Ma ktoś z was taki siewnik. Nie znam więcej danych bo to siewnik kumpla i niewie jak go ustawić . Z góry dzięki za pomoc
Gość Opublikowano 9 Marca 2008 Opublikowano 9 Marca 2008 http://www.allegro.pl/item324107217_siewni...ry_okazja_.html Znalazłem to taki ale i tak nie znam modelu Nikt nie ma takiego siewnika ?
przemo75 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 mam instrukcję w PDF po niemiecku, jeśli chcesz daj znać
Root Admin yacenty Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Root Admin Opublikowano 18 Kwietnia 2008 ja mam KUHN-NODET Logiseme M3000, mam instrukcje francuska i niemiecka
przemo75 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 kamil14 ma starego Nodeta a Ty yacenty Logisema-to są dwa rózne siewniki
krzysiek222 Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Jeżeli ktoś zna tabele wysiewu do siewnika zbożowego nodet gougis 25 lejowy 3m. Proszę o kontakt.
koka123 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) witam. panowie posiadam siewnik nodet gougis. 3m i 19 lejkow. moze mi ktos powiedziec jak go sie ustawia? moze posiada ktos tabele wysiewu? prosze o pomoc. znalazlem podobny temat rozpatrywany tu. ale nie mam pojecia jak podpiac sie pod niego. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez koka123
reorx Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Witam posiadam siewnik nodet gougis bs szerokosc 3m 25 radlic bardzo proszę o jakąś instrukcje do ustawienia go oraz tabele wysiewu. Dostałem do niego komputer który również nie wiem jak ustawić. Bardzo proszę o szybką pomoc. Język obojętny.
bools Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 Witam mam siewnik nodet gc 19 redlic jak go ustawic ? jakby ktos miał tabele wysiewu z checią bym prosił
stop Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dołączam się do pytania użytkownika bools. Nodet 3m 19 redlic jak ustawić do wysiewu zbóż?
hemi Opublikowano 25 Grudnia 2014 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Bez kręcenia kółkiem i tak się nie obejdzie. Powiedzmy pomiędzy 19 a 28. 1
stop Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) hemi Dzięki bardzo za tabelkę trochę foto nie wyraźne, ale zawsze to jakieś ułatwienie. Jeśli możesz zeskanować było by miło. Kolejna sprawa... (a nie chcę wchodzić w nowy temat) to czerwona farba... specjalnej dla Nodet-ów nie mogę znaleźć. Będzie kolorystycznie pasowała farba KUHN STARSZY CZERWONY http://allegro.pl/farba-kuhn-starszy-czerwony-oryginalna-i4915120016.html ? Zdaję się, że Nodet jest poprzednikiem Kuhn-a to może i farba powinna być taka sama? DODANE!: Znalazłem jeszcze taką instrukcję http://i55.servimg.com/u/f55/16/13/65/32/tablea10.jpg Edytowane 5 Stycznia 2015 przez stop Pkt. 1.22 +1p. ostrzeżeń
hemi Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Masz 19 lejków to patrz na tabele GV w kolumnę 158 mm, bo taki masz rozstaw redlic. Mogę ci ten cały katalog z kserować i posłać, ale to i tak jest o kant d*p.. miarodajne , nie wysiejesz jak trzeba bez próby kręconej, a wtedy sieje to co ustawisz. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez hemi 1
stop Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Rozumiem jak czytać tabelkę tylko wartości dla pszenicy są dość nie czytelne. Z próbą kręconą to masz rację powinno być dokładniej.. ale chcę mieć porównanie 3 wartości: rzeczywistej, tabelarycznej no i z próby. Nie wiem nawet jaki mam model (brak tabliczki) AS czy GC albo jeszcze coś, rok podobno 1988. Jak odróżnić wersje jedną od drugiej? Jak możesz to zrób wyraźne foto lub skan dla pszenicy. Dzięki raz jeszcze.. a jak u ciebie zadowolony jesteś z tego siewnika, były jakieś usterki, jakie ma wady? PS. W trakcie wysiewu 2 dźwignie jak ta na foto powinny być na max w dół tak? Znalazłem tabele na francuskiej stronie Kuhn: http://www.kuhn.fr/fr/services-clients-tableaux-de-reglage-semoirs.html ... tylko jaki ja mam model? Edytowane 12 Lutego 2015 przez stop
hemi Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Proszę bardzo. Tą dźwignie ustawiam maksymalnie w dół przy siewie zbóż. Przy siewie grochu daje na 1 otwór. Lekki prosty, wytrzymały siewnik, napęd z 2 kół to + na nierównościach. W moim padły tylko lejki, pewnie przez to że doiwaniamy ile się da przy siewie. Z - to skrzynia tylko na ok 200kg i słaba regulacja głębokości siewu. Tabliczki też nie mam. Ale to będzie model AS 1
stop Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Patrzę tak na foto różnych modeli siewników nodet 3m. Wnioskuję po tym, że nie posiadam modelu Nodet AS bo mam klapki/druty przeciw zapychaniu się redlic i dźwignię z zawleczką na przekładni, (ap ropo dźwigni w jakiej pozycji ustawić do siewu zbóż? Tak jak na foto... jest chyba wyłączone... można dźwignie przesunąć do góry lub w dół). a w google grafika nie pojawił się ani jeden AS z takim wyposażeniem. Maksymalnie mogę mieć 25 redlic... ale kto wie co mam może to jakiś składak, przekładnia inna i skrzynia zasypowa inna. Najważniejsze jest dla mnie abym wiedział jaką mam przekładnię (od jakiego modelu) GC lub BS idąc moim tokiem myślenia. Potencjalny najmniejszy rozstaw mogę mieć 3000mm/25 redlic= 120mm a takiego wymiaru nie ma w tabeli wysiewu dla AS co podałeś. PS. Już wiem, że farba KUHN STARSZY CZERWONY nie pasuje kolorystycznie do siewnika... może to jednak powinien być odcień zwykły KUHN CZERWONY. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez stop
mesi Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Ma ktos z Was tabele , wysiewu do nodet 3 m 18 lejów 36 redlic prosze o pomoc
MateuszBryzik Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 witam kupiłem siewnik nodet 3 m i nie mogę ustawić wysiewu wszystko jest nasmarowane i niby luzne a wajcha stoi w miejscu czy jest jakieś zabiezpieczenie że nie mogę jej ruszyć proszę o poradę pozdrawiam
mesi Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 U mnie jest motylek na śrubie i trzeba go odkrecić i sie ustawia , ile tedliczek ma Masz może tabele wysiewu do niego
dan89 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Witam . Dołączam sie do tematu. Mam Nodeta 25 redlic i brak tablicy wysiewu. Kompletnie nie wiem jak sie zabrać za ustawienie go. Moze ktoś cos podpowie. Jak ustawić w tym wypadku np na wysiew 250 kg owsa /ha ?
dan89 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jeszcze jedno pytanie . Ile redlic powinno być z przodu a ile z tylu ? Bo jest 21 redlic a chce 4 dołożyć
banser54 Opublikowano 28 Lipca 2024 Opublikowano 28 Lipca 2024 witam czy ktoś może podesłać tabelę wysiewu nodet goguis 3m? na email ogloszeniowiec12@gmail.com z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Poznaniak 2009 rok 3m koła R13 ile tam obrotów kołem na 1 ar
Poznaniak przed remontem