Skocz do zawartości
RafGar

Ares 826 RZ traci moc

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ares
RafGar    1

Witam. Posiadam następujący problem w ciągniku claas Ares 826 Rz 2007r. Gdy my tylko ciut ciężej to zaczyna mu migać kontrolka akumulatora z piorunem i za ciorta nie chce się wkręcać w obroty. Ktoś może miał taki przypadek? słyszałem że może być uszkodzony moduł pompy paliwa. Czy ktoś wie gdzie on się znajduje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    415

ECU jest koło pompy wtryskowej. sprawdź piny.jeslo to mię pomoże to trzeba sam komp.sprawdzic bo one czasami padają. kolega przeniósł komp.do kabiny bo też ciągle styki padały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RafGar    1

Dzięki. Dostałem się do ECU. Styki wyglądają mi na ok. Wiecie może skąd dostać takie ecu na próbę żeby sprawdzić czy to on jest winowajcą całego zajścia? (w sensie czy serwis ma jakieś używki, dobre używki) bo niestety nie znam nikogo z mojej okolicy kto miał by taki ciągnik i mógł mi trochę pomóc. Wrzucam fotkę ecu

43d7b503ea95768bmed.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

iron    415

ciężko stwierdzić kto ma na podmianke. może jakaś firma co podnosi moc mogła by ci pomóc. najpierw podłączyć go trzeba . to ich wada i tyle . kolega ma Ares 6xx i padł mu komp to nowy podobno ok.7tysi.a jakiś regenerowany z wgraniem nowego softa ok.4 zaznaczam że to było dwa lata temu. na 100% jesteś pewien ze piny są ok? bo kolega drugi ma 816 i u niego piny nie stykały. najgorzej zdiagnozować usterkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiek1979    39

Kilka lat temu mielismy 3 claasy i w jednym byl objaw chwilowego spadku mocy .Czasami chodzil przez pol dnia i ok a czasami co jakis czas zero mocy .Pomoglo odkrecenie ECU i odsuniecie od silnika zeby sie tak nie grzal .Poprostu serwisant wsadzil go w foliowy worek i opaskami przypiol do metalowych przewodow wygladalo komicznie ale pomoglo .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    415

@up masz rację ale to prowizoryczne rozwiązanie a do temperatury dochodzą jeszcze drgania i kurz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiek1979    39

Nie wiem jak teraz w nowych ale w tym modelu co masz trzeba wykluczyc na 100% czy to nie jest przez brudne filtry paliwowe .Takie cuda dzialy sie notorycznie z brakiem mocy (nie mowie nic o tej kontrolce) a winny byl maly przezroczysty filterek nad zbiornikiem paliwa .Kilka paprochow i brak mocy wymienialismy je co tydzien .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RafGar    1

Dzięki za odpowiedzi. Filtry sa wszystkie nowe, zapytanie ma tylko czy ten filierek przepływowy obok baku paliwa powinien oryginalnie być z zaworem zwrotnym? bo kupiłem jakiś za 5 zł ale on jest niestety bez tego zaworu. Popracowałem ciągnikiem około 2 h dziś i na razie wszystko ładnie śmiga. pytanie jest czy pomogło mu moje rozkręcenie i faktycznie któreś piny coś nie łączyły tak jak powinny czy po prostu jest tak jak kolega pisał wyżej że to ECU się przegrzewało. Ciężko powiedzieć, sporo się ochłodziło przynajmniej w moim miejscu zamieszkania .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz1994c
      Witam. Posiadam 3 lata claasa axosa 340c z ładowaczem czołowym. Po roku czasu pękła mi linka sprzęgła .Ciągnik nie był na gwarancji dlatego kupiłem nową za około 1200zł. Nowa zaś pochodziła ok 3 miesięcy. Potem próbowałem sam dobierać linki z innych pojazdów i do innego przeznaczenia lecz i to nie pomogło. Zawsze jest tak że nie wytrzymuje pancerz i go linka rozsadza. Potem zakuwałem linki lecz i to nie zdało egzaminu. Strasznie ciężko jest wdusić pedał szprzęgła nie wiem dlaczego może że linka jest za krótka nie mam pojęcia. Więc użytkownicy claasa jeżeli mieliście taki problem pomóżcie bo już nie wiem co robić. Z góry dziękuję.
    • Przez artur04c
      Witam, potrzebuję schematu bezpieczników i przekaźników do Ariona 640 w Cebis, podejrzewam, że do 620 630 będzie podobna instalacja. Głównie chodzi mi o światła, ale wypadało by resztę również poznać co do czego
    • Przez zyzek
      Cześć, jeśli możecie, proszę o podzielenie się doświadczeniami, jak wasze claasy odpalają w zimie. Stosujecie jakieś specjalne zabiegi aby celtis odpalił przy -10 stopniach? Jaki posiadacie akumulator? Często doładowujecie?
      Z góry dzięki za każdą podpowiedź
    • Przez Miniasz
      Witam zastanawiam się nad kupnem ciągnika o mocy ok 140km z roczników 2008-2010 i tu moje pytanie, który z tych modeli polecacie Arion czy Ares jakie wasze opinie na temat użytkowania tych modeli?
    • Przez zyzek

       
      Kontorlka PTO miga, gdy dźwignia po prawej stronie przesunięta jest w pozycję wyłączona (bez strzałki), a gaśnie gdy przesynięta jest na włączona, ale prędkość ustawiona na neutralny. Świeci ciągle, gdy włączona i wybrana prędkość. Czy kontrolka nie powinna gasnąć, gdy PTO jest wyłączony. Co może być przyczyną? Sterowanie hydrauliczne.
×