Skocz do zawartości
News
banar2

same silver 95 słaby wydatek pompy hydraulicznej

Polecane posty

banar2    0

witam 

posiadam ciągnika same silver 95 i mam problem z hydrauliką jest bardzo mały wydatek pompy na wyjścia zewnętrzne hydrauliki, jest to wersja z 3 parami wyjść i sterowane są linkami. na wolnych obrotach wgl nie działają, dopiero od 1600 obr reaguje.

czego to może być przyczyna?

czy jest jakiś zawór  regulacji ciśnienia pompy albo rozdzielacza?

Edytowano przez banar2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gie1980    0

Trzeba sprawdzić ciśnienie na pompie.

Jej standardowa pojemność to 22,5 obr/min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez lukus
      Witam mam taki problem że z rozdzielacza podnośnika z dzwigienki ciekł olej, tak wiec wyciągnąłem rozdzielacz i wysłałem do firmy która sie tym zajmuje. Kiedy go dostałem od razu go wsadzilem i wszystko działa i nie cieknie. jest tylko jedna wada i nie wiem jak to usunąc bo kiedy dodaje sie prawie na maxa gazu to ramiona sie same unoszą aż do samej góry, ale wystarczy ze ktoś stanie na nich i nie mają siły sie unieść. Tak sie zrobiło po regeneracji rozdzielacza. Zadzwoniłem do tej firmy a oni powiedzieli że odpływ jest zatkany. Później go wyciągnełem wszystko posprawdzałem i wszystko było w porządku. Więc rozebrałem rozdzilacz bo myślałem ze co się tam stało ale wszystko było ok. W tym momencie nie wiem co mam robić a bardzo mnie to denerwuje i dodam jeszcze że po regeneracji wyje jeszcze pompa hydrauliczna.
    • Przez Andre8989
      Witam! Mam problem z podnośnikiem w same explorer 90 2001r. wolno podnosi ramiona niezależnie od obrotów opadają normalnie, podczas podnoszenia silnik bardzo ciężko pracuje. Same ma rozdzielacz od hydrauliki zewnętrznej na zewnątrz i z niego wchodzi przewód do plecaka. Miał może ktoś podobny problem? 
    • Przez kisiol
      Witam. Może ktoś dysponuje opisem kodów do tego modelu Same Explorer 100 rok 2007. Wyświetlają się błędy I 25 , I 39.
    • Przez grzywka87
      Witam. Mój Same Rubin 135 nie chce jeździć. Wyświetla błąd transmsion alarm 081. Od czego zacząć? Gdzie szukać usterki?
    • Przez Pajej
      Jak w temacie nie włącza mi sie przedni napęd (mam elektrohydrauliczny włącznik) jak go zgasze to po chwili gdy zejdzie ciśnienie to kontrolka od napędu zapala sie . pu uruchomieniu ciągnika zaraz gaśnie. Nie wiem jak jest w same , ale w fordzie mam tak że jak prąd nie dochodzi (spalił mi sie bezpiecznik) to napęd działa cały czas. Jak jest w same, i gdzie szukac elektrozaworu który tym steruje? który bezpiecznik jest od napędu?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.