SLAWEK69

515c kontrolka

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
SLAWEK69    0

Witam, proszę o pomoc. Mam 515c, gdy się rozgrzeje to zaczyna migać kontrolka ostrzegawcza- czerwony trójkąt i pojawia się rys. myślałem że to olej, ale wymieniłem filtr z olejem i nic. Gdy ciągnik się rozgrzeje znowu jest to samo.przesyłam zdjęcie tej kontrolki może mi Ktoś coś podrzuci co się dzieje?

post-196961-0-88886300-1470339811_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
waldac    12

temperatura oleju hydrauliki

masz za ciężki sprzęt :), lub za mało oleju- ale wymieniałeś więc chyba stan masz?

lub zawiesił się zawór sterujący-

Edytowano przez waldac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SLAWEK69    0

dzieki, jutro sprawdze. Zawór sterujący gdzie szukać ? bo to świeży nabytek i się go dopiero uczę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

SLAWEK69    0

No i sie zaczęło. Potrzebny DOBRY mechanik do fendt 515 bo obecny wspomina coś o wymianie silnika ?? Rejon wagrowiec gniezno ma ktos dobrego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez mariog84
      Witam wszystkich. Wczoraj pojawił się niemały problem. Zauważyłem że między 2 a 3 głowicą pojawia się płyn chłodniczy. Czy ktoś przerabiał już ten problem?? Czy wymiana uszczelki pod głowicą powinna pomóc?? Czy to zapowiedź jakiś większych problemów?? A jeżeli to uszczelką pod głowicą to mógłby mi ktoś podpowiedzieć jaką siłą dokręcić głowicę i jakie ustawic luzy zaworowe?? Będę wdzięczny za wszystkie pomocne wiadomości.
    • Przez Ruletka55
      Hej, 
      Spotkała mnie przykra sytuacja,  pomocnik zostawił traktor z przyczepą objętościową na górce i zgaszony ciągnik zostawił na ręcznym odchodząc na kilkanaście metrów. Po powrocie nie znalazł ciagnika na miejscu, ciągnik z przyczepą poleciał w bagno gdzie było widać tylko dach i połowę szyb. Przyczyną prawdopodobnie było za słabe zaciągnięcie ręcznego a druga sprawa w przyczepie hamulce po pewnym czasie trochę puszczały.  Wizualnie aż tak tragicznie nie wygląda jednak jest parę elementów do wymiany. 

      Przechodząc do sedna sprawy, martwi mnie jak podejśc w ogole do uruchomienia tego traktora, co niezbędnego warto zrobić ?
      Obecnie ciagnik umyłem dokładnie myjką ciśnieniową, teraz suszy się

      Co na pewno zrobie w najbliższym czasie to: 
      - postaram się wyszuszyć elektroniczne rzeczy, odsłaniając plastiki, trudno dostepne miejsa sprobuje dosuszyc suszarką
      - wymienie olej w skrzyni bo na bagnecie majonez
      - wymienie olej w silniku (profilaktycznie)
      - wymienie paliwo

      O czym powinienem jeszcze pamietac ? Myslalem o wyciagnieciu komputera pokladowego i zaniesc do elektronika zeby poczyscil specjalnymi substancjami

      P.S może ktoś orientuje się gdzie mogę kupić maskę, dach, drzwi z szybą ? 

      Dzięki za pomoc
       
    • Przez caseuser
      Witam,
      Mam problem z EHR, mianowicie nie świeci się żadna dioda od EHR, tak jakby nie było wcale zasilania. Błędów na komputerze nie ma żadnych. Stało się tak po robieniu głowic i myciu silnika. Bezpieczniki całe. Orientuje się ktoś którędy i skad dochodzi tam zasilanie do tego EHR? Może bym coś pomierzył. Z góry dzięki 😊
    • Przez misieka
      mam 9 błędów w ciągniku, co one oznaczają? proszę o odpowiedź
      -0.0.20
      -0.1.59
      -0.1.60
      -0.1.62
      -0.1.63
      -0.1.65
      -5.1.01
      -5.1.72
      -4.1.08
    • Przez Mateusz1221
      Witam. Mój problem polega na ustawieniu turbosprzęgła w Fendzie 512c z 97r. Otóż przestało odbijać mi sprzęgło  wiec wyregulowałem w taki sposób że wykręciłem śrube sprzęgło  rozsprzeglało prędzej a pedał odbijał ale gdy ciągnik podczas orki się rozgrzał sprzęgło straciło luz i przestawało ciągnąć. Po popuszczeniu śrubki sprzęgło zaczęło normalnie łapać lecz gdy ciągnik ostygł  ponownie pedał przestał odbijać... Gdzie szukać  przyczyny? Możliwe ze uklad w jakiś sposób się zapowietrzył albo płyn się zużył? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.