Skocz do zawartości

Valtra T 133 problem z programowaniem rewersu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam, mam taki problem. Mianowicie od pewnego czasu występuje problem z półbiegami, gdy użyje rewersu w tył ciagnik normalnie rusza z pierwszego półbiegu, natomiast jeśli wrzucę jazdę w przód automatycznie dopiera drugi półbieg nie ważne jaki mam wybrany zakres czy też na jakim biegu jest zawsze do przodu rusza z drugiego.
Jest to jakaś usterka czy przypadkowo mogłem coś zaprogramować ?

Opublikowano

kolego przez po myłke zaprogramowałeś źle sam.  jedź ciągnikiem do przodu na półbiegu którym chcesz żeby jechał i wciśnij przycisk czerowny pod rewersem, na wyświetlaczu na słupku zapali się np. 1f. tak się programuje półbiegi w przód jak i w tył

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał, a jeżeli chcesz wyłaczyc całkowiecie te opcje dzwignie rewersu ustaw na "N"eutralnym położeniu i wciśnij ten przycisk pod rewersem.

W instrukcji tez wszystko jest dokładnie opisane.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam kolejne pytanie dotyczące programowania, otóż orientuje się ktoś jak zaprogramować szerokość roboczą narzędzia z którym współpracuje ciągnik np. pług, bo na takiej zasadzie ciągnik ustala spalanie na hektar. Chciałbym to ustawić by wiedzieć którym biegiem wyjdzie mi najbardziej ekonomicznie jeździć.
Jest ktoś w stanie pomóc ?

Opublikowano (edytowane)

Nad stacyjką masz trzy przyciski ( o ile masz licznik proline), środkowy ( z dwoma "A" i strzałkami)naduszasz i przytrzymujesz po lewej stronie bo po prawej chyba kasuje licznik. Pierwszy parametr kontrast i szukasz dalej do szer cm.

P.s
Instrukcja strona 143

Edytowane przez Majcin