grzechu0

chów ekologiczny kur- Pomoc

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
grzechu0    0

Witajcie z tej strony Grzesiek w styczniu skończyłem 18lat i jestem w 2 technikum (logistyk)

Jestem tak zwanym młodym rolnikiem który pochodzi z wsi smile.png

Moje plany są następujące:

Moi rodzice prowadzą od pokoleń hodowle kur (15 tyś rocznie )  pol ekologicznie

 

Chciałbym zmienić naszą farmę w potęgę hodowli ekologicznej smile.png

-zrobić typowo ekologiczną hodowlę kur

-mieć z tego jakis dobry zarobek

-żeby firma powiększyła się na cały kraj i była przez kolejne pokolenia w rodzinie

-ulepszyć pracę ( silosy itp  żeby nie było trzeba wszystko robić ręcznie)

 

Na ten moment posiadam:

z 5 Ha ziemi

1 kurnik który mieści z 8 tyś kur

 

I mam do was pytanie

Opłaca się zmieniać wszystko czy zostawić  jak jest

od czego duklanie zacząć

na jakie dopłaty moge liczyć z unii

jaki plan biznesowy

czy sa jakieś zarobi z ekologi (chodzi o jajka 0 ) czy się różnią dużo cenowo

 

Najważniejsze ile musze mieć kur żeby było wszystko zgodne z unią europejską i jakie budynki musza być jak to wg wygląda smile.png ?

 

Nie będe tu mówić że kasa mnie też nie interesuję... licze na dobry zarobek. smile.png

 

chciałbym żeby farma liczyła z 100 tyś gdzieś smile.png

 

Bedę wdzięczny jak ktoś odp na kilka pytan smile.png

 

Pozdrawiam smile.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

annasprobio    0

PBM – Probio Minerał jest naturalnym, ekologicznym produktem w postaci pudru. Jest biologicznym antidotum  potęgując kolonizację szczepów probiotycznych, które wypierają florę patogenna (pleśnie i grzyby) oraz likwidują toksyny znajdujące się w bezpośrednim sąsiedztwie. Sprawia, że pożyteczne  mikroorganizmy mogą się rozwijać tworząc tym samym przestrzeń życiową dla całego ekosystemu. Posiada najwyższy wskaźnik probiotyczny. Produkcja zwierzęca – dodatek do pasz, procedura do higienizacji zwierząt oraz urządzeń do karmienia. Produkt w 100% ekologiczny. Cena hurtowa netto wynosi 70 zł za kg. Więcej informacji pod numerem telefonu 502 591 511. Strona internetowa http://annasprobio.wix.com/sprobio

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez mumio
      Czy obowiązkowa jest rejestracja kilku sztuk niosek hodowanych dla własnych potrzeb? Pytanie powiązane z tematem
      http://www.agrofoto....owaniem-w-krus/
      KRUS mówi, że hodowla musi być zarejestrowana i nie wypłaci odszkowania
       
      szukam przepisów, ustaw, artykułów i nic nie mogę znaleźć jedynie tutaj
      http://www.abc.com.p...u-2003-167-1629
      par.42,43 i 44 ale nic o obowiązku rejestracji hodowli
       
      http://www.lex.pl/du-akt/-/akt/dz-u-2007-5-38?refererPlid=68376126
       
      jeżeli macie podstawy prawne to byłbym wdzięczny za pomoc
    • Przez casanovva
      Witam, wiem że podobne tematy były już wałkowane ale nigdzie nie jest podane konkretnie. Otóż planuję zakup 60 kur niosek, chciałbym karmić je naturalnymi składnikami. Prosiłbym aby ktoś z Was podał mi na swoim przykładzie proporcję oraz składniki. Planowałem aby głównie były to: pszenica, kukurydza śrutowana, soja śrutowana.

      Mam także pytanie odnośnie śruty sojowej, czy ta ze zdjęcia jest odpowiednia?
    • Przez Karolinaaa
      Witam. Mam 20 kurek rasy leghorn, niosą się od września. Od dwóch dni zaczynają mi padać. Czy to możliwe że od tego, że nie mogą znieść jajka? Dodam że na 20 kurek mam przeważnie 18-20 jaj. Jaja w ostatnim czasie były zakrwawione. Pierwsza kura która padla miała duże rozwarcie i czubek jajka wystawiał, następnego dnia padły trzy i obok każdej leżało jajko. Wszystkie miały rozwarcie po zniesieniu. Czy ktoś z bardziej doświadczonych hodowców miał coś takiego? Żywią się paszą dla niosek, pszenicą, kukurydza, trawą i obierkami z warzyw i owoców z domu . Proszę o pomoc.
    • Przez oadrian
      Cześć
      Mam 10 kur i koguta. Nie jestem specjalistą od chowu drobiu dlatego chciałbym Was prosić o porady jaki ikubator kupić, na co zwrócić uwagę, co poza inkubatorem bedzie mi potrzebne. 
      Zajmuję się tym hobbistycznie i chciałem powiększyć swoje stado. Nie zamierzam zajmować sie tym na skalę masową a jedynie dla własnej przyjemności.
      Na allegro są różne modele (już od 7jaj), może ktoś z Was ma któryś z nich i może podzielić sie doświadczeniami.
      Z gory dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc.
      Pozdrawiam
    • Przez ZwolakPL
      Witam!
      Mam zamiar kupić inkubator półautomatyczny na 56 jaj głównie z myślą o kurach. Sprzęt będzie głównie dla własnego użytku, ale planuję także zbierać zamówienia ze swoich okolic na młode pisklaki. Nie posiadam gospodarstwa rolnego, a kury są jako w gospodarstwie domowym. Czy jest to opłacalne? Lepiej swoje jajka kupić z targu czy brać je od klienta? Odnośnie samego inkubowania macie jakies wskazówki? 
      Pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.