agrowiktor

Problem z pilarką Dolmar ps 341

Polecane posty

agrowiktor    35

Witam wszystkich ! Mam problem z pilarką Dolmar ps 341 a mianowicie gdy silnik jest zimny odpala za 3-4 pociągnięciem gdy się rozgrzeje nie chce odpalić. Co robić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zenas    8

Czyli jak ciepły, to oznaka słabej konpresji, mogą być rysy na cylindrze, lub pierścienie, waże oczywiście, wiek i zużycie.

 


Ciągnik powinien być jak koń-prosty w budowie i nie zawodny w pracy.
www.youtube.com/watch?v=N--TWYKpbYM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelRuti    6

A ile  pilarka ma  lat i jak  dużo  nią  ciachałes..?

Jak wygląda jej kompresja na zimno i jak  później jak sie zgrzeje

I podstawowe  pytanie  czy  jak sie buntuje  to  czy ma iskre  ,bo moze tylko swieca  albo cewka  padła  ;)


 

 

 

   Reka fachowca więcej znaczy niż dobre narzędzie w  reku partaczy     ;) 

     

                                               

Husqvarna 395XP

                                        
 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agrowiktor    35

Lat już troszeczkę ma nacięła się już dużo nie jeden las położyła. Na zimnym całkiem dobra kompresja później całkowity brak. Iskra jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelRuti    6

Zawieź  do mechanika  niech  wyceni remont i wtedy zobaczysz  co się  bardziej  opłaca.Czy inwestować w nową  czy dać jej jeszcze szanse


 

 

 

   Reka fachowca więcej znaczy niż dobre narzędzie w  reku partaczy     ;) 

     

                                               

Husqvarna 395XP

                                        
 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agrowiktor    35

Trzeba wymienić uszczelkę pod cylindrem oraz pierścień na cylindrze. Podajcie jakiegoś linka z oryginalnymi częściami bo nie mogę znaleźć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelRuti    6

A dzwoniłeś  do  gościa z zapytaniem ...? czy mam  osobiście zadzwonić  i się zapytać,czy ma na  stanie i w  jakiej  cenie  by to  było.

Moim zdaniem  lepiej wymienić już komplet bo naprawdę nie jest  to duży  wydatek i  mieć  pewność ze będzie działać.

 


 

 

 

   Reka fachowca więcej znaczy niż dobre narzędzie w  reku partaczy     ;) 

     

                                               

Husqvarna 395XP

                                        
 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Piter1992
      Witam mam problem z variantem 280 a konkretnie chodzi o zgniot. Podczas belowanua wskazowka jest za polowa zielonego czyli tak jak zawsze bylo ale gdy zaczyna piszczec sterownik w ciagniku ze jest juz bele gotowa do wiązania to wskazowka wzrasta na pole czerwone a gdy konczy wiazac  sznurkiem to spada az na poczatek zielonego pola.dodam ze silowniki od klapy i od zgniotu mam zrobione.podczepialem tez pod drugi ciagnik i nie bylo roznicy. Ktos moze ma jakies pomysly
    • Przez Macias1221
      Mam problem z ehr TCE 15 T wyskoczył mi błąd a mianowicie świeci mi dioda w pewnej sekwencji 3 razy mruga w odstępach 0,5s później przerwa 1s i znowu 2 razy mruga i po chwili cała sekwencja się powtarza. Dodam jeszcze że ramionami mogę ruszać tylko z błotników a żadnej reakcji z kabiny. Może ktoś miał już podobny problem proszę o pomoc
    • Przez lexiflexi
      Mianowicie obrywa mi uszczelkę na wysprzegliku i przyciera mi się tłoczek na boku, gdzie urwało kawałek uszczelki. Dzieje się już to któryś raz z koleji w ciągu kilku godzin. Dwa razy wymieniłem wysprzęglik ale nic nie pomaga... . Pomóżcie bo nie mam już siły zaczęło się od tego że ktoś źle ustawił łapki na sprzęgle i one go hamowały jezdził jakby na półsprzęgle . Cofnelismy je na 3mm od łożyska i wtedy pedał od sprzęgła zaczął się dziwnie zzachowywać. Na początku nie dało się go wcisnąć i w końcu sam się wciskał i nie chciał wrócić, odpowietrzylismy i padła uszczelka i tak w koło macieju.
    • Przez m4gik
      Witam. Gdy odpalę john deere 2030 to po krótkim  czasie robi się bardzo głośny, gdy dodam gazu cichnie. Odgłos dochodzi  jak by ze skrzyni biegów. Czy może być to żółw i zając bo jest wykręcona rączka i zaślepiony otwór? Czy wie ktoś co to może być? Proszę o pomoc 
       
    • Przez TheGonzuu2001
      Witam mam problem z zetorkiem od około roku w zimowe pory bardzo ciężko jest go odpalić ( przy bardzo niskich temp tylko plak do filtra) . Przy rozruchu bardzo mocno dymi na biało potem na czarno . Po rozgrzaniu wszystko wraca do normy. Miał ktoś podobny problem ? Pozdrawiam 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.