Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy orientowałeś się wcześniej w cenach ale różnica między T5 a TD5 jest na prawdę spora. Na ilu ha miałby pracować ? Do tej pory nie miałeś nic większego tylko C330 i teraz nagle dokupujesz prawie 100 konny nowy ciągnik ? Trochę dziwne

Generalnie to ceny mogę podać ale tylko przybliżone bo w zależności od wyposażenia może to być nawet +/- 20 tyś z czego podam przy w miarę podstawowym wyposażeniu.

NH TD5.85 - 120 tyś

NH TD5.95 - 130 tyś

NH T5.95 - 170 tyś

Edytowane przez Kris94
Opublikowano

Dla mnie osobiście seria TD to mały nie wypał, w transporcie strasznie lekki i ledwo można wysiedziec tak nim buja. A seria T5 to całkiem inna bajka, wygodniejszy,o wiele milsza do użytkowania kabina.  i nawet nie wahałbym się tylko brał T5.

Opublikowano

Nie znam się na Case ale te NH TD moim zdaniem nie są warte swojej ceny.

Farmtracki i Ursusy (Te na Perkinsie i Carraro) są podobnej jakości jak NH TD a są dużo tańsze.

Jak czytam twój temat o rozwoju gospodarstwa to uważam że lepiej zrobisz kupując jakiegoś Ursusa 914 albo MTZ 82.

Teraz wydasz kupę kasy na nowy ciągnik a jeszcze będziesz musiał dokupić wszystkie maszyny bo skoro teraz masz tylko C-330 to nie będziesz miał zadnego sprzętu do nowego ciągnika.

Jeszcze jak wepchasz się w kredyty to możesz wpakować się w spore kłopoty.

Ja już bym wolał pomęczyć się w jakimś starym ciągniku i nie myśleć o tych wszystkich ratach itp.

Opublikowano (edytowane)

@LukaszC5 nie porównujmy NH nawet tego TD do Farmtracka czy do Ursusów bo różnica jest znaczna. A jeśli chodzi o Case to któryś z serii FARMALL zależy ile pieniędzy chcesz przeznaczyć. :)

Edytowane przez Basior
Opublikowano

jak dobrze poszukac to czasem mozna kupic taniej nh niz ursusa. ja kupilem jak dobrze pamietam dwa lata temu td5030 taniej niz zetora majora a maja ta sama moc i nh ma znacznie lepsze wyposazenie. mam tez td5.115 i nie narzekam w transporcie faktycznie troche skacze na pusto ale tylko wtedy gdy mam zbyt ciezka noge.

Opublikowano

Witam stoje przed zakupem New hollanda mam do wyboru 

TD5.85 158 tys brutto

T5 85 175 tys brutto

Doradzcie co wybrać? oczywiście T5 w biednej wersji bez pół biegów.  

Z tego co się orirytuje to są produkowane w tej samej fabryce 

Ale czy to prawdę ze do T5 są wsadzane lepsze części czy różnią się tylko tym  ze Td jest na zwolenicach i ma inną kabinę ?  

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v