Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś z forum ,Legend 145 lub z tej serii na skrzyni 16/16 , co się najszczęściej psuje w tych ciągnikach?, na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie.Jakieś typowe usterki tego modelu. Tylko proszę nie pisać że landini to kupa i omijać szerokim łukiem,tylko rzeczowe posty.

Opublikowano

pracowałem na landinim tylko legend 120 rewers mechaniczny ehr bardzo prosty traktor w obsłudze silnik perkins bez turbiny tam nie ma co sie za bardzo psuć ogólnie fajny traktorek

a ten co ty sie interesujesz to jaki ma rewers

Opublikowano

rewers też mechaniczny,co do szkrzyni to dziwna sprawa bo sprzedawca telefonicznie twierdzi że jest 16 a na ogłoszeniu pisze że 36 więc coś nie tak,zdania zawsze są podzielone.

Opublikowano

może być tak ciagnik jest z francji i może mieć ostatni szybki bieg zablokowany tak jak było w moim przypadku tylko nie pamiętam któy to bieg czy 5 czy 6

We francji nie które traktory miały tak robione

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomislawwitow
      Witam, mam problem z zaciętymi elektrozaworami od wyspy przekładni. Do tej pory miałem doczynienia ze zwykłymi elektrozaworami, włącz, wyłącz. Syf usunąłem ale nie wiem czy ma się przesuwać mały bolczyk czy grubszy trzpień. Grubszy stoi w miejscu w obudowie a mały bolczyk się przesuwa po podaniu 12v 

• Przez Finek
      Witam poszukuję takiego zaworka wkręcanego w poduszkę siedzenia. Może ktoś pomoże mi znaleźć albo chociaż nazwę. Lub czym go zastąpić. Siedzenie się podnosi i po 2 godz opada...

• Przez zyzek
      Gdyby miał ktoś problemy ze sterownikiem sauer danfoss do Landini vision lub podobnym, proszę pisać. Mam możliwość wgrywania nowych wsadów i modyfikacji oprogramowania.
    • Przez Grzesiek360
      Cześć. Oglądałem ostatnio Landini 7.185 z 2011r ze skrzynią 4 biegowa i 8 połówkami. Ogólnie ciągnik bardzo fajny tylko szarpie przy przejściu z 4 na 5 połbieg i z 5 na 4 również inne półbiegi chodzą jak marzenie i teraz pytanie czy coś już zaczyna się tam psuć czy np półbiegi 1-4 i 5-8 są na osobnych wałkach lub sprzęgłach i po prostu stąd takie szarpnięcie bo musi przełączyć się skrzynia na inny wałek lub sprzęgło? Podpowie ktoś ? Właściciel twierdzi że tak ma od nowości. Zmiana kierunku jazdy bez sprzęgła również działa mega płynnie. 
  • Dodaj nową pozycję...
v