Skocz do zawartości
szymi4512

Dziwne odgłosy w MF 390T

Polecane posty

szymi4512    1

Witam,

Od jakiegoś czasu w moim MF 390T słychać dziwne buczenie nie wiadomo skąd. Sprawdzaliśmy alternator, pompe wodna po zdjęciu paska i nie było to przyczyną. Odgłosy dobiegają jakby z przodu ale może się dzwięk przenosi. Przy skręcie kołami(ruchu kierownica) na chwile buczenie znika.

Bardzo proszę o pomoc

Z góry dziękuję i pozdrawiam


Przepraszam za ortografie, nigdy nie byłem w tym dobry ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    359

Duże prawdopodobieństwo że jest  problem z pompa hydrauliki. Podpinałeś coś pod hydraulikę zewnętrzną ? Gdy pracowała coś się zmieniało? Wtedy wiadomo czy jedna sekcja czy całą pompa. O ile oczywiście to pompa.Najszybciej sprawdzić by było wyciągając pompę i uruchomienie silnika ( oczywiście po zaślepieniu otworu po pompie ) wtedy można wykluczyć pompę. 


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

szymi4512    1

Sprawdzaliśmy jeszcze z tata jak się ciągnik rozgrzał to zaczęło buczeć a po ruszeniu kierownica lub nacisnieciu wajchy od hydrauliki zewnetrznej buczeć przestawało.Myśleliśmy, że to faktycznie pompa ale coś mnie tkło żeby jeszcze raz sciagnąć pasek od alternatora i jak sie potem okazało to jednak pompa wody była. Zatarło się jedno łożysko i przy wzroście temperatury zaczynało buczeć :)


Przepraszam za ortografie, nigdy nie byłem w tym dobry ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez AdrKoz74238
      Witam mam problem ze wzmacniaczem momentu w MF 590 ponieważ kiedy przełączam na zająca to ciągnik jest cały czas na żółwiu.Coś źlę robie czy poprostu wzacniacz jest uszkodzony? 

    • Przez aduś21
      Witam wszystkich. Mam takie zapytanie co do pompy wody w mf699 a mianowicie wykryłem luzy na wiatraku na pompie wody i nie wiem czy to mogły pojsc jakies łozyska w pompie??? bo jak na razie to nie ma żadnego rozszczelnienia żeby ubywało płynu. Prosze o jakies sensowne podpowiedzi
    • Przez marcin1994
      Od pewnego czasu zaobserwowałem że w moim fergusonie słabnie udźwig. W czasie podnoszenia narzędzia lekkich typu brony nie ale już cięzszych tj. pług czy bądź agregat. W kabinie ciągnika słuchać jakby w środku gdzieś olej przelatywał nie wiem jak ten dzwięk opisać dokładnie(szum).Zbiegiem czasu coraz gorzej podnosi nie wiem co może być przyczyną.Jeżeli ktoś miał taki przypadek prosze o udzielenie pomocy.
    • Przez Bocian1520
      Witam. Mam problem z MF 399 bardzo grzeje mi sie olej hydrauliczny. Sprawdzane były juz hamulce skrzynia most i chyba wina lezy w pompie lub jakimś zaworze dławiącym .... Moze miał ktos podobny problem??? Pozdrawniam 
    • Przez Cypis320
      Problem z pompką podnośnika słabo podnosi a gdy olej się rozgrzeje to na wolnych obrotach opuszcza pompa czy rozdzielacz?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.