Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adamson330
      Witam
      Zastanawiam się nad zakupem agregatu talerzowego półzawieszanego AMJ AGRO ATOS DRIVE. 

http://amjagro.pl/agregat-talerzowy-atos-drive/#specyfikacja
      Talerze fi 560. Brać piasty bezobsługowe?
      Mój sąsiad ma ich bronę talerzową  i sobie chwali.
      U mnie maszyna chodziła by docelowo w bezorce może wyjątkowo po orce. Gleby średnie i lekkie. Uprawa QQ na ziarno i inne.
      Na razie MTZ 82 z szerokimi oponami + solo ATOS DRIVE. W przyszłości Ciągnik > 130 KM+ Siewnik 3m na redlicach talerzowych.
      Agregat używany by był do uprawy ściernisk, niszczenia poplonów, siewu. Na głęboko robić będę gruberem 4 belkowym i głęboszem.
      Jakie macie opinie o tej  firmie i o maszynach przez nich produkowanych (zwłaszcza tej maszynie). Ewentualne sugestie i alternatywy?
      Z góry dziękuje za pomoc

• Przez grzybu1
      Mam do Was pytanie. Czy w waszych talerzówkach po jakimś czasie też wyciera się pierścień, co jest wspawany w słupicę koło piasty ? Czy też macie taką osłonę ? Może w innych talerzówkach jest inne rozwiązanie ? Maszyna zrobiła około 300 ha i niektóre pierścienie są mocno wyjechane od spodu.

• Przez Mario5
      Co myślicie o wale sprężynowym lub daszkowym 500mm  na mozaikowate pola. Agregat uprawowy bez siewnika do uprawy pod zboża i rzepak. Nie są to wały zbyt ciężkie co jest dla mnie plusem bo packer czy gumowy może byłyby lepsze tylko ich minus to waga. Głównie chodzi mi jak będą zachowywały się na piachu. Proszę praktyków o opinie.
    • Przez arkady12
      Witam panowie takie pytanie mam talerzowke 3,2 metra a wał 2.9 będzie lipa w tym zestawie jeśli tak to jak to się będzie objawiać doradzicie coś.
    • Przez pdndryja
      Witam. Szukam talerzówki. główne zastosowanie to ściernisko, niszczenie poplonów oraz rekultywacja użytków zielonych. Chciałbym poznać waszą opinię która waszym zdaniem będzie lepsza. Tradycyjna talerzówka czy kompaktowa tak zwana brona talerzowa. Jeśli chodzi o tradycyjne na oku mam Akpila V4 (2.7m)do wyboru są talerze 510 i 560 z kompaktowych nie mam narazie faworyta. Dodam że w tradycyjnych podoba mi się możliwość regulacji kąta natarcia talerzy w kompaktowych już tego nie ma a jak jest to trzeba sporo dopłacić. Proszę o waszą opinię w tej sprawie oraz może ktoś polecić jakąś talerzówkę. Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v