Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

3 P  produkowali do  '93 .

c 360  i  c 362  do  '87

c355M  to przejściówka między c 355 a c 360  , robili  to OD LIPCA   1975  do  1976 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

S-4002 to 355, S-4001 to 4011 - mowa o silnikach, chociaż mógł być przekładany <_<

Ale jak facet się zarzeka to będzie 4003 :P

Opublikowano

mogłbyć, ale raczej nie był bo to dziadek jakiś jeździł potem on zmarł, i ciągnik stał .. :) też myśle że prawde mówi, bo nawet dobrze się znamy z nim... dobra wielkie dzieki !! pozdrawiam was.

Opublikowano

c 360 miały lampy na drutach   przynajmniej moja ma  (1983 rok) a jestem pierwszym właścicielem.....przednia oś okrągłą ma sąsiad w c 360  a jest z 79 albo  80 roku  produkcji 

Opublikowano (edytowane)

zdaje się ze starsze 60 tki zamiast takiej kratki powycinanej przed filtrem powietrza miały siatkę.

miały je wszystkie stare ursusy.

@jack80 i @zaku1990 jesteście pewni czy wasze maszynki tak wyjechały z fabryki, bo to o to chodzi :rolleyes:

a c-355 ile ma wyjść hydrauliki zewnętrznej do przyczep? u mnie są 2 

chyba dwa.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

miały je wszystkie stare ursusy.

@jack80 i @zaku1990 jesteście pewni czy wasze maszynki tak wyjechały z fabryki, bo to o to chodzi :rolleyes:

chyba dwa.

no pewności to nigdy nie ma ,ja kupiłem dwa lata temu i ma obciązniki takie jak w c 360 [nie takie jak w 4011] .u mnie jest dwa lata więc może ktoś coś przerabiał wcześniej.

Edytowane przez jack80
Opublikowano (edytowane)

zewnętrzne rzeczy wszystkie mam z c-360 od obciążników po zaczepy itp.a asilnik s-4003 i okrągła oś. bo i nawet zegary mam od 3p. takiego kupiłem. pewnie papiery inne i ciągnik :((((((((((( a w dowodzie jest ursus c-355 1972 rok produkcji

Edytowane przez zaku1990
Opublikowano

A widzicie Panowie ;) żadna 355 nie wyszła z obciążnikami nowego typu -_-

Swoją drogą - @zaku1990 ciekawą masz tą 355 ;)

Opublikowano

czy to c 355 czy c 360 to wydaje mi się bez znaczenia,ważne żeby koła sie obracały i było czym w polu robić  :) ,sprawny był i tyle .Te traktory mają swoje lata a i tak ich mnóstwo na polskiej wsi. :)

Opublikowano

A widzicie Panowie ;) żadna 355 nie wyszła z obciążnikami nowego typu -_-

Swoją drogą - @zaku1990 ciekawą masz tą 355 ;)

a niby skąd  taki wniosek? 

Ważny  stan  i tak nie  znajdziesz  nigdzie  żadnego  z tych modeli  w oryginale 

Opublikowano

Wiem że ważny jest stan,

Tak myślę bo żadnej nie spotkałem i nie słyszałem by miała te co 360,

na końcu serii prędzej by puścili 360 z obciążnikiem starego typu niż na odwrót, ale też całkiem na 100% nie jestem pewien,

zdaję sobie sprawę że znalezć jest ciężko w oryginale, u nas parę jezdzi - jeszcze.

Opublikowano (edytowane)

znajomy posiada c 355 i ma obciązniki jak w 4011 ,dolny zaczep jak w 4011, jeden pedał hamulca i w zależności na które koło chcemy hamować jest taki rozdzielacz pod siedzeniem,przednia oś okrągła sztywna ,i przednie koła 18.i smiga nią jak szalony :)  :D

Edytowane przez jack80

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Łobuzek
      Witam , mam dylemat .  Chciałbym  kupić ciągnik 200 km no min. 180 km. kwota jeśli chodzi o używanego to do 200 tys. Oglądałem parę i niestety  tragedia .... pare John 7810 , Fendt Favorit 822 , 824 , Case Magnum - takie jakby klasyki mechaniczne i wytrzymałe , ale niestety stan w stosunku do ceny to przeraża .... I tak sobie myślę , że jeśli szukać czegoś powyżej kwoty 200 tys. to niestety się nie opłaca to chyba już lepiej nowego kupić ??   Zawsze jakaś gwarancja czy coś i do tego może za rok będą jakieś zwroty czy coś to bym zakombinował . Także piszcie swoje opinie i ceny ile może kosztować nowy ciągnik o mocy 200 km i jakiej marki i ile kosztuje utrzymanie takiego  Będę wdzięczny . 
    • Przez mlodyrolas
      Witam, planuje zakup ciągnika używanego o mocy 100-130 koni mechanicznych i chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat dwóch konkretnych ciągników a mianowicie Massey Ferguson 6465 (z silnikiem Perkinsa) i Fendt favorit 512c oba te ciągniki spełniają moje wymagania ale nie mogę się zdecydować który wybrać jeśli moglibyście podzielić się swoimi opiniami o tych dwóch konkretnych modelach byłbym bardzo wdzięczny 
    • Przez lukasz2623
      Przymierzamy się do kupna nowego ciągnika i chciałbym zapoznać się z waszymi opiniami co według was w obecnych czasach i tych cenach najlepiej będzie się sprawować? Na pewno zależy mi na sześciu cylindrach.  Ciągnik będzie miał również założony ładowacz ale mimo to chcę przedni tuz i wom (ładowacz podczepić jakby inny wysiadł, było więcej pracy przy blelkach). Głównie do cięższych prac.
      Moc: między 130-145km.
      Jaką skrzynię wybrać?
      Co dokładać do wyposażenia aby później nie pluć w brodę że czegoś brakuje?

Za każdą podpowiedź z góry dziękuję, chce poczytać wszystkiego bo jednak jest to duża kasa. 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez AdamKr1
      Witam, temat nieaktualny.
  • Dodaj nową pozycję...
v