Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

3 P  produkowali do  '93 .

c 360  i  c 362  do  '87

c355M  to przejściówka między c 355 a c 360  , robili  to OD LIPCA   1975  do  1976 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

S-4002 to 355, S-4001 to 4011 - mowa o silnikach, chociaż mógł być przekładany <_<

Ale jak facet się zarzeka to będzie 4003 :P

Opublikowano

mogłbyć, ale raczej nie był bo to dziadek jakiś jeździł potem on zmarł, i ciągnik stał .. :) też myśle że prawde mówi, bo nawet dobrze się znamy z nim... dobra wielkie dzieki !! pozdrawiam was.

Opublikowano

c 360 miały lampy na drutach   przynajmniej moja ma  (1983 rok) a jestem pierwszym właścicielem.....przednia oś okrągłą ma sąsiad w c 360  a jest z 79 albo  80 roku  produkcji 

Opublikowano (edytowane)

zdaje się ze starsze 60 tki zamiast takiej kratki powycinanej przed filtrem powietrza miały siatkę.

miały je wszystkie stare ursusy.

@jack80 i @zaku1990 jesteście pewni czy wasze maszynki tak wyjechały z fabryki, bo to o to chodzi :rolleyes:

a c-355 ile ma wyjść hydrauliki zewnętrznej do przyczep? u mnie są 2 

chyba dwa.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

miały je wszystkie stare ursusy.

@jack80 i @zaku1990 jesteście pewni czy wasze maszynki tak wyjechały z fabryki, bo to o to chodzi :rolleyes:

chyba dwa.

no pewności to nigdy nie ma ,ja kupiłem dwa lata temu i ma obciązniki takie jak w c 360 [nie takie jak w 4011] .u mnie jest dwa lata więc może ktoś coś przerabiał wcześniej.

Edytowane przez jack80
Opublikowano (edytowane)

zewnętrzne rzeczy wszystkie mam z c-360 od obciążników po zaczepy itp.a asilnik s-4003 i okrągła oś. bo i nawet zegary mam od 3p. takiego kupiłem. pewnie papiery inne i ciągnik :((((((((((( a w dowodzie jest ursus c-355 1972 rok produkcji

Edytowane przez zaku1990
Opublikowano

A widzicie Panowie ;) żadna 355 nie wyszła z obciążnikami nowego typu -_-

Swoją drogą - @zaku1990 ciekawą masz tą 355 ;)

Opublikowano

czy to c 355 czy c 360 to wydaje mi się bez znaczenia,ważne żeby koła sie obracały i było czym w polu robić  :) ,sprawny był i tyle .Te traktory mają swoje lata a i tak ich mnóstwo na polskiej wsi. :)

Opublikowano

A widzicie Panowie ;) żadna 355 nie wyszła z obciążnikami nowego typu -_-

Swoją drogą - @zaku1990 ciekawą masz tą 355 ;)

a niby skąd  taki wniosek? 

Ważny  stan  i tak nie  znajdziesz  nigdzie  żadnego  z tych modeli  w oryginale 

Opublikowano

Wiem że ważny jest stan,

Tak myślę bo żadnej nie spotkałem i nie słyszałem by miała te co 360,

na końcu serii prędzej by puścili 360 z obciążnikiem starego typu niż na odwrót, ale też całkiem na 100% nie jestem pewien,

zdaję sobie sprawę że znalezć jest ciężko w oryginale, u nas parę jezdzi - jeszcze.

Opublikowano (edytowane)

znajomy posiada c 355 i ma obciązniki jak w 4011 ,dolny zaczep jak w 4011, jeden pedał hamulca i w zależności na które koło chcemy hamować jest taki rozdzielacz pod siedzeniem,przednia oś okrągła sztywna ,i przednie koła 18.i smiga nią jak szalony :)  :D

Edytowane przez jack80

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v