Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich w tym temacie chciał bym aby były umieszczane tabele wysiewu do rozsiewaczy !!!!! jeżeli ktoś ma tabelę wysiewu to niech ją umieści tu na pewno komuś się przydają :( chyba nie ma jeszcze takiego tematu

a czy ma ktoś może rozsiewacz amazone ek300 ??????

Opublikowano

Ja też szukam wszystkiego (tabeli, instrukcji) do rozsiewacza motyl NO31M dopiero go kupiłem i nic nie wiem jestem zielony w te klocki. Mój e-mail jumponjump@interia.pl

Z góry dzięki Dawid777 ;)

Opublikowano

Poszukuje tabeli wysiewu Amazone ZA-U 1001 bo chce wysiac 150kg moczniku na hektar i niewiem na ile mam ustawić aby było dobrze

Czy znalazłeś może tabele bo ja mam ten sam problem

Opublikowano

witam

szukam instrukcji i tabeli wysiewu do rozsiewacza RNZ-2 Brzeg

dokładniej potrzebuje takich ustawien:

- 12 metrów (na jaka literke przestawic, dodam ze mam kwasowe tarcze)

- na 200kg i 150kg saletry

jak to bede miał do reszty juz dojde

Opublikowano (edytowane)
Na stronie amazone jest wszystko
No właśnie tam są tabele ale do Niemieckich nawozów a nam potrzeba tabeli do Mocznika, Saletry, Polifoski, itd.

Ja też potrzebował bym do Amazone ZA-F :P

Kolego "felek81" może napiszesz tutaj coś więcej na temat tych twoich tabel, na pewno wielu jest zainteresowanych to po co masz kazdemu osobno tłumaczyć przez GG ?

Edytowane przez jendrek
Opublikowano (edytowane)

w moich tabelach są podane wartości wysiewu w kilogramach na minutę z jednego talerza wystarczy znać szerokość roboczą i prędkość przejazdu próbę kręconą robię na postoju ze stoperem i rura w pole. tabele są na 12 15 i 18 metrów ale jak ktoś chce to mogę zrobić na inne szerokości. tabele są w formacie jpg kto chce mogę wysłać na e-mail

KALIBRACJA ROZSIEWACZA.doc

Edytowane przez felek81
Opublikowano

Witam

zostałem posiadaczem amazone za 603 i potrzebuje pomocy w ustawieniu

Ciągnik c360 3p, 3 bieg, obr ok.2000

- saletra 300kg/ha i 200kg/ha

- saletrosan 300kg/ha

Z góry dzięki

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez dominikpietrzak97
      Witam. Potrzebuję podpowiedzi odnośnie Rozsiewacza Amazone ZAU-1001. 
      Kupiłem rozsiewacz z pomarańczowymi tarczami rozsiewającymi bez regulowanych łopatek, średnica talerza to 44cm natomiast łopatki o długości 24cm i 20cm. 
      Problem polega na tym że szerokości rozrzutu jest dla mnie za duża. Potrzebuje rozrzut na 15m. 
      Czy na tych tarczach mogę uzyskać rozrzut na 15m ? Nie mam żadnych oznaczeń na tarczach. Jak poradzić sobie z siewem granicznym bez talerzy granicznych? 
      Podsyłam zdjęcie mojej tarczy. 

• Przez Zetix
      Wymieniam łożyska w przekładni kątowej rozsiewacza amazone za-u i mam pytanie co do tych przekładek 19/20/21 na schemacie.. one są opcjonalne tzn do ustawienia luzu między trybami czy muszą być tak jak na schemacie w podanych rozmiarach/grubościach? Pytam, bo podkładka między lożyskami wg schematu ma 1mm, albo 2,5mm... U mnie po rozebraniu zgadzają się tylko pozycje nr 21, reszta to miszmasz różnych wymiarów i nie wiem czy zamawiać po numerach tak jak katalog czy składać i wyj...

• Przez pasio
      Witam!!!!

Szukam rozsiewacza do nawozów dwutarczowego i mam dylemat jaki wybrać. Jaki Wy polecacie? Chcę aby był precyzyjny.
    • Przez gameplayakiho
      Witam 
      Kupiłem ostatnio rozsiewacz za-m Profis z komputerem Amatron + lecz nie mogę go do końca ustawić .
      Mam już ustawione z impulsy z skrzyni i wagę wytarowana lecz gdy jadę do przodu to nie pokazuje aktualnej wartości wywiewanego nawazu.Mysle że musiałem coś tam niechcący przestawić bo wcześniej pokazywało.
      Oraz kolejne pytanue czy da się zmienić z języka niemieckiego ponieważ gdy ustawiam na Polski to się resetuje i wraca do niemieckiego a gdy Angielski to się przestawia lecz tylko w setupie a wszystkie ustawienie i informacje dalej po niemiecku

• Przez Damiay
      Witam mam problem z kalibracją wagi w rozsiewaczu Kverneland Exacta TL z 2008roku wyświetla mi błąd jak na zdjęciu poniżej. W rozsiewaczu mam zamontowane dwie nadstawki oraz plandekę, ma ktoś instrukcje jak skalibrować wagę ? Wiem że trzeba przejść do menu serwisowego wpisując 5. Następnie podać wagę zamontowanego osprzętu. Niestety nie posiadam instrukcji i nie wiem jaka wartość wpisać. I jak dokonać dalszej kalibracji, po przejściu do menu serwisowego są dwie tabele z wartościami.

• Dodaj nową pozycję...
v