problem z dmuchawą do zboża
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość
Witam. Chciałbym zamontować ścinacze i muszę wywiercić otwory w odkładni pługu HUARD. Niestety moje wiertła tylko tańczą. Czym można wywiercić otwory w odkładni?
-
Przez przemek1692
Witajcie. Nie znalazłem podobnego tematu, więc założę nowy, jak już jest coś takiego to proszę o przeniesienie.
Teraz pora na pytanie, czy ktoś z was może przerabiał lub wiecie czy jest sens przeróbki takiego podwozia tandem na przyczepę wywrot 3 str.
Ogólnie przeglądam już jakiś czas rynek przyczep tandem w Polsce i koszty zakupu są wysokie, stąd pomysł na budowę własnej. Planowana ładowność to 8ton w górę.
https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-ciezarowa-wazne-oplaty-tandem-CID5-ID1963yr.html
https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-tandem-hall-CID5-ID19iQVS.html
Teraz jest spory wysyp takich przyczep z nauki jazdy bo chyba się przepisy zmieniaja,
Plusy:
1. Resory
2. Czasem się trafia resorowany, regulowany dyszel
3. Koła samochodowe
Minusy:
1. Spory koszt nowej górnej zabudowy,
2. Te przyczepy są dość długie i do typowego wożenia zboża, warto by pomyśleć o skróceniu
-
Przez Zibi11
Witajcie jestem nowy
Fajne to Wasze forum. Jestem trochę rolnikiem z nazwy, ożeniłem się, moja małżonka ma starą stodole i chlew i 1,2 hektara.
Posiadam kury i psa.
Mój najlepszym kolega jest rolnikiem z krwi i kości.
Kupiłem stara koparko ładowarkę Benfra 1.0H jest to maszyna sprawna technicznie ale trochę zaniedbana wizualnie.
Chcę ją polakierować i popytać czy dobrze myślę .
Chcę oczyścić maszynę z rdzy, przeczyścić papierem odtłuścić pokryć neutralizatorem rdzy następnie epoksyd jako podkład i poliuretan na koniec
Myślałam na początku o wałku ale kupiłem pistolet parkside.
Piszcie poradzicie czy dobrze myślę

Rekomendowane odpowiedzi
Kontrolka amortyzacji podnośnika
Woda nie wsiąka w ziemie