Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Są takie maxxumy z taką skrzynią

na 9 stronie tego pdfu to mniejsze zdjęcie to właśnie skrzynia 24x24 a to większe to 16x16 lub 17x16

Edytowane przez krzychu94
Opublikowano

Witam.

Case Puma 150 (nowa)

-skrzynia 19/6

-pakiet świateł led (16 o ile dobrze zapisałem)

-szerokie kapcie

-full amortyzacja (przednia oś, kabina, fotel pneumatyczny)

- przedni tuz (nie pamiętam czy z wałkiem)

-grzałka bloku silnika

-isobus (ekran itp- podobno przygotowane pod navi)

-4 wyjścia hydrauliczne

Cena z luźnej gadki 315 tyś netto (lubelszczyzna)- handlowiec sam sugerował że to bardzo wstępna i przy rozmowie o konkretach można negocjować- poniżej 300 zejdzie.

Dopłata za skrzynie cvx-30 tyś (sama skrzynia 20 tyś plus pierdoły).

I teraz kilka pytań do użytkowników takich skrzyń- o jakie pierdoły chodziło handlowcowi?? Wspominał coś o radarach czujnikach itp ale nie wnikałem na wstępnym etapie rozmów.

Pytanie nr 2.

Czy warto "napalać" się na taką skrzynię przy użytkowaniu tego ciągnika do:

-pług 4 obracana

-agregat 5m

-brona kompaktowa 3m (plus ewentualnie hydropak)

-transport- buraki, zboże

-rozsiewacz nawozu

Generalnie koń pociągowy.

Areał na chwilę obecną 50ha ornej, klasa ziemi 1/1. Górek niewiele (jak wspomniałem wcześniej lubelszczyzna).

Handlowiec oczywiście namawiał na tą skrzynię i podstawowy argument to oszczędności w paliwie (komfortu nie wspominając). Jak to się ma do realiów??

Dodatkowo mam pytanie jakie ciągniki innych marek proponowali byście na w/w warunki?? Zależy mi na 6 cylindrach, budżet to +/- 300tyś netto.

Ze specyfikacji koniecznie szerokie kapcie, przedni tuz (coś jeszcze warto??)

Proszę o konkretne odpowiedzi z argumentacją.

Opublikowano

Grzegi :jak masz sporo transportu to napewno warto(dużo niższe obroty silnika), no i napewno wygodniejsza w pracy. 

ale z tego co tu inni pisali do tej pory to za cvx powinieneś zejść poniżej 300 tys

Opublikowano

ja ostatnio rozmawiałem z gościem co kupił pume ale na tej zwykłej skrzyni, bo mówił, że był na jakichś pokazach i to cvx mu się tak do końca nie podobało, że niby ciężej na tej skrzyni szedł niż na tej zwykłej, i kupił na tej zwykłej. i z tego co on się chwalił to kupił tą pume (tylko nie wiem czy to 130 czy 150) za 245tys netto... 

możesz się zorientować z valtrą,  mi taką 155km wycenili na 330 netto, tez z tuzem i amortyzacją kabiny, a największą zaletą valtry w tej chwili to jest to, że masz osobno olej w hydraulice a osobno w skrzyni..

Opublikowano

Kolego weś się upewnij czy to nie jest oferta 6090 RC a nie 6090MC, bo coś mi  z tą ceną i wyposażeniem bardziej pasuje na 6090RC.

Niestety to oferta za 6090MC, dzisiaj rozmawiałem z innym dealerem to za praktycznie golasa bez tls, tuza itd. jedyny plus to pneumatyczna instalacja hamulcowa 2+1, cena 195 netto. Dodać do niego wyposażenie jakie konfigurowałem u innego dealera to wychodzi to samo tj. około 220 a nawet drożej. Dopłata do modelu wyżej np. 6100 MC to kwota rzędu 8 tysięcy, dopłata do wersji RC około 10 tysięcy....

Opublikowano

cena zakupu w podstawie. w kubocie za bardzo nie ma opcji dodatkowych jedynie jakies obciazniki i sprężarka

na allegro jest teraz za 139 brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v