marekkucybala2

Claas Dominator 98sl nie odpala

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Claas

Witam. Posiadam kombajn Claas Dominator 98sl z silnikiem Mercedesa. Podczas koszenia kombajn został na chwilę zgaszony jak chcieliśmy go odpalić rozrusznik nie reagował. Miał ktoś może podobny problem lub wie jaka może być przyczyna awarii?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

dawaj na krotko jak nic to nowy rozrusznik a ze starym pozniej sie pobawisz w zimie pozd

 

Odpaliliśmy go na krótko żeby tylko ściągnąć go z pola do domu. Rozrusznik okazał się okej. Przyjechał elektryk i jak się okazało są cztery czujniki a jeden jest przy sicie chłodnicy i właśnie ten przy sicie miał przerwany kabel i robił zwarcie. Naprawiliśmy i pojechaliśmy jeszcze kosić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez przemek99
      chodzi mi o ich awaryjnoesc i dostep do czesci i ich cene?
    • Przez marcin2645
      witam czy ktoś mógłby mi pomóc
      axion 840 gaśnie czasami i przy próbie odpalenia kręci i  kopci mocno  na czarno, wydobywający się dźwięk taki brzęk przy pompie paliwa wysokiego ciśnienia.  Po zresetowaniu nie ma tego dźwięku i odpala normalnie aż do następnego zgaśnięcia

      prosiłbym o pomoc
    • Przez pisarz
      Proszę o pomoc, może ktoś z użytkowników ciągnika Claas Axos 320 miał taki problem:
      od pewnego czasu -jakieś 3 mies.- często blokuje mi się kierownica podczas jazdy  a kilkanaście dni temu zrobiłem sprzęgło, później tur powoli słabł, myślałem że to przez olej więc zmieniłem (olej hydrauliczno-przekładniowy, nie oryginalny Claasa tylko inny ale niby parametry takie same), filtry założyłem nowe a teraz już w ogóle nie ruszę turem -nie wiem co to się podziało, czy rzeczywiście gęstość oleju jest zła (ale niby wlałem 10W) i to że olej nie jest oryginalny Claasa? Czy coś by się stało z pompą i tak to się wszystko zablokowało? prosiłbym o pomoc  lub poradę
       
       
    • Przez kadore
      Koledzy w jaki sposób napina sie ciegna boczne tylniego podnosnika ? , wiem że hydraulicznie ale którą dzwignią ?
    • Przez bobert21
      Widzieliscie? Claas zmienil serie zamiast celtisa robia teraz axosa.
      Tu jest link: Claas Axos. Wiecie juz cos nowego o nich??
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.