Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.
Jest to mój pierwszy post na forum.
potrzebuje pomocy w kwestii klocków hamulcowych do volvo s830. Może podpowie ktoś gdzie można zakupić w/w klocki lub zna ktoś może jakieś nr które ułatwią znalezienie owych klocków. Niestety maszyna jest 200km od mojego miejsca zamieszkania i chwilowo nie jestem wstanie ich wyciągnąć. Może ktoś miał podobny problem i wie gdzie ich szukać lub chociaż podpowie od czego mogą te klocki pasować.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam co jest nie tak jak mi leci durzo ziarna podajnikiem kłosowym  a wogule nie lecą kłosy co tu jest nie tak w VOLVO s830 i jak sito kłosowe ma być podniesione do góry i  sczelina klepisko jaka powinna byc .Doradcie cos......Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

szczelinę od 6-8.7mm to musisz zobaczyć czy wymłaca obroty ok 1000 sito górne 10-13 mm dolne 6-9 i to końcowe ok 10-14 mm  wiatr duży to masz na pszenicę zimową według książki bo może obroty masz na rzepak ustawione czyli ok 600

Edytowane przez volvo1150
Opublikowano

Dzieki tylko czy te szczeliny sa równe u góry i dołu  klepiska  bo mam tak ustawione ze jak mam zkręcone klepisko na max to mam szczeline dół 9 mm a góra 3mm to by było zle taki jakiś rysunek jest w instrukcji kombajnu podany.A obroty mam 1130 morze tu jest coś nie tak ,próbuje go jakoś ustawic tak mi się wydaje że jakby ziarno zadaleko leciało na koniec sita górnego .A jak jest z  ta regulacja sita kłosowego jak wysoko sie go podnosi