-
Podobna zawartość
-
Przez wieslawa_olo
Witam. Kupilem siewnik becker aeromat s i dopatrzyłem się problemu przy jednej sekcji. Podczas gdy 3 sekcje wysiewają od 50 do 60 ziaren podczas recznej próby jedna sekcja wysiewa nieco ponad 20 ziaren i w tej sekcji jest trochę pokruszonego ziarna. Dmuchawa i dysze są w porządku. Nożyki właśnie założyłem nowe i nie ma poprawy. Nie mam kogo podpytać gdzie może być przyczyna.
-
Przez Novo181818
Tak jak w opisie, kupię używany komputer i rozdzielacz do opryskiwacza, najlepiej 5 sekcji bez obsługi hydrauliki.
-
Przez Analog11
Witam
Zakupiłem siewnik poznaniak s026 szerokosc 2,30m. W moim siewniku niestety niema tabeli wysiewu bo ulegla zniszczeniu i mam teraz problem by go ustawic na odpowiednia wartosc siania na ha.
Prosze o pomoc i jezeli ktos ma taka tabele o wyslanie jej zdjecia.
Pozdrawiam
-
Przez Roldaw123
Jaka będzie optymalna prędkość siewu kukurydzy siewnikiem Gaspardo sp4.
Jest to siewnik punktowy.
-
Przez Gość
Witam mam pewien problem wymieniłem stary rozsiewacz na nowy kverneland exacta el 900 i nie moge ustawic wysiewu w nim(przepuszczam przez granulator ustaiwam na rozsiewaczu ilosc nawozu a i tak musze siac po 2 razy bo zostaje) a w książce nie ma polskich nawozów😕😤 czy moze ktos pomoc kto ma ogarnięte sianie takim rozsiewaczen? Prosilbym o pomoc!
-

Rekomendowane odpowiedzi
Prasa NH 654 problem komputer
Claas Arion 640 + Kverneland 6716 FlexiWrap