Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich!

Ktoś mógł by mi napisać czy dało by radę założyć turbo do 5340 ?

Jeśli tak to ile km by przybyło?

Oraz jakie koszty bym musiał ponieść?

Spalanie się zwiększy po tej przeróbce?

chciał bym coś wykombinować ponieważ nie mam kasy na nowy traktor a temu brakuje jakieś 10 km ;( chodzi o to żeby latać na 2 biegu w pługu keverland 4x35. Oraz w innych ciężkich pracach .

Tutaj przykład jak gościu zrobił sb w 5211

https://www.youtube.com/watch?v=dpV70XayyQ8

Opublikowano

Dawniej się tym interesowałem bo mam 7245zetora z tego co pamiętam to silnik pod turbo to jest wzmocniony pewnie ten mógł by się szybciej skończył jest możliwe podniesienie mocy też przez dołożenie gazu lpg.

Urzytkownik forum(S-Piotr)ma w emtezecie i chwali sobie .

Opublikowano

A wiecie może jakie koszty by były związane z założeniem lpg? 

I jak dużo by się zwiększyły  osiągi? , bo do CPN 9km grrr. i nie za bardzo po drodze

Opublikowano (edytowane)

Turbo ma inne tłoki drogie są bo zestaw naprawczy 350 zł. Mniejszy pług lepiej kup, 5340 z vn 4 skibowym chodzi lekko ale ziemia 4 klasa.

Edytowane przez kris14
Pkt. 1.13 +1p. ostrzeżeń

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Damianek20
      Mam pytanie , czy ktoś z tu obecnych może wie czy grzybki i talerze z Zetora 7211 rozstawem śrub nadają się do Proximy cl 90 ? 
    • Przez Krizh
      Witam, chciałbym zapytać czy ktoś z Was montował może węższe koła do 7211 na oryginalne obręcze R28? Obecnie Zetor stoi na oponach 16.9 R28, a chciałbym zamontować nowe, wąskie jednakże bez konieczności kupna nowych obręczy. Prośba o pomoc i poradę.
    • Przez pupek
      Wspawywał ktoś haki CBM do oryginalnych cięgieł dolnych tych co maja przykręcane kule na 4 śruby?
    • Przez Łukasz_K
      Witam,
      montował ktoś tura Wol-Met 4.1 do 5340 w plastikowej masce?
      Miałbym kilka pytań.
    • Przez Myszek
      Witam serdecznie !
      Jestem tu nowy tak że nie krzyczcie jak coś źle napiszę.

Sprawa ma się tak:
      Posiadam zetora 3011 w którym bardzo mocno wyje tylny most,co na dłuższą metę jest męczące.Powiedzcie mi proszę,czy do zetora 3011 da się założyć atak z kołem talerzowym o skośnych zębach?np.taki co zakładają do C360? .
      Pytałem się o to kilku różnych fachowców i zdania są mocno podzielone-jedni twierdzą że pasuje a inni że nie. .Jest tu ktoś,lub polecacie kogoś z okolic rybnika/wodzisławia/jastrzębia zdroju co by umiał to wymienić? .Wolał bym to dać komuś kumatemu co wie co robi.

• Dodaj nową pozycję...
v