Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam.Mam dylemat czy przednie opony zmienić na 750/16 czy dołożyć kasy i kupić całe koła od ostrówka.Które lepiej się sprawdzą w ładowaczu? Od ostrówka są szersze ale za to 750/16 są wyższe. Które wybrać?

Opublikowano

załóż sobie takie jak ja mam w swojej 60-ce. Na mokrzejszy teren w turze - bajka, nie zapada się. Zdjęcia tych kół masz w mojej galerii. Na pewno koszt trochę większy, ale i praca bez porównania łatwiejsza. Nie miałem nigdy opon w jodełkę na przodzie, ale moim zdaniem bez sensu taki wydatek. Mówi Ci to gość, który sam się przekonał o tym, a nie "znajomy mojego wujka, sąsiad szwagra" itp. Pozdrawiam.

Opublikowano

masz jeszce opcję 9.00x16

pyatnie jaki masz ładowacz i co dźwigasz, bo jeśli niewiele lub mało go używasz to nie ma sensu pakować się w koszta, z drógiej strony te obrecze ursusowskie nie wytrzymują przy ładowaczach, wręcz potrafią pękać na lekkim przodzie

Opublikowano (edytowane)

izydor6820:A te opony 9.00 wejdą na oryginalną felgę? Ładowacz to tur ten na długich wysięgnikach.Wysoko podnosi ale jak podepnę krokodyl i wybieram obornik to koła strasznie się zapadają.

Edytowane przez turus0
Opublikowano (edytowane)

witam ja polecam 7.50 jodłę miałem je założone przy turze jedno sekcyjnym a teraz mam przy 3 sekcyjnym sprawują się świetnie nawet gdy grunt się zarywa to i tak jedziesz bo się nie pchają jak inne koła. 7.50 mam założone na oryginalnych felgach i jest ok ale mogły by być trochę szersze. Na moje oko i lżej się kręci. 

Edytowane przez luki894
Opublikowano

Ja posiadam u siebie 9.00x16 i polecam te oponki pod tura jak ktos ma. Tylko nie polecam zakladac opony na zwykla felge bo pod ciężarem będzie się lamac. Ja kupilem odrazu z specjalną felgą i za sztukę musiałem zabulić okolo 500zl. Pozdrawiam