Skocz do zawartości

ursus 912 902 914 /zetor 8011 8111 8045 8145 opinie i spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

taka prawda. jedni mówią ze palą jak smoki a innym normalnie. Mielismy w domu 8145 przez 3 lata to wg mnie dużo nie palił. Orka urpawa to na godzine wychodziło niewiele więcej od 7211 a z prasą kostką spalił mniej :).

Gdyby nie był to taki topór niewygodny ( brak synchronizowanej skrzyni, brak orbitrola, mało zwinny) to nawet fajny ciagnik :P

po przesiadce na MF 3080 ( bylo to w 2003 a cena była identyczna za oba ciągniki) to był inny świat i brat z ojcem sa nadal przy MF ale teraz 3120 :)

Opublikowano

a my w żadnym a każdy ponad 10 tys godzin.

W 3080 zmieliło tarczke od recznego hamulca i rozwaliło tryb od napędu ale cześci wyszły 800 zł to od razu zajrzelismy do skrzyni i sprawdzenie jednej słynnej śruby przy skrzyni AB, teraz od 5 lat ma 3120 bez przekładni AB ale na Dynashifcie i nic się nie dzieje, kwestia umiejętności jazdy jak i okresowej wymiany oeli i filtrów.

Opublikowano

Znajomy też mnie namawia na coś zachodniego on jak  miał zetora 8145 i się przesiadł na fendta to mówi że by nie wrócił do zetora nigdy i mi poleca case 745xl/845xl itp bo części tanie i bardzo niezawodny no i komfort albo renault.

Opublikowano

W galerii jest mój były fiat 780 i sprzedałem go za 22 tys i chodzil o niebo lepiej jak każdy ursus czy zetor którym jeździłem, palil mało a kopa miał niesamowitego jak na taki ciagniczek.
Majac 50 tys szukał też bym valtry z lat 90, mam 2002 rok 6550 i maszyna super i wyposazona tez nieźle.

Opublikowano

Ja to coś około 50-75 raczej bez przodu  bo ja mam gospodarstwo bardziej hobbistyczne hoduje konie na przyszłość mam plany się troche rozwinąć a mam ciapka a ziemie takie że na trójce z 2 skibami to gaz w deche i chciał bym coś na płaskiej podłodze jako takim komforcie.

Opublikowano

Mam 5 lat 675 i śmiga nieźle. Plug 4ka grudziac, kosiarka bębnowa deutz fahr 2.15 m, prasa NH 648 itp. W tym roku juz będzie tylko przy kosiarce siew zboża nawozu i opryskiwacz. Ogólnie sprytny zwinny ciągnik z oszczędnym silnikiem.

Opublikowano

Za ciągnik z przednim napędem muszę zapłacić 10tyś więcej z ja chcę kupić ciągnik do 25 tyś  kolega kupił renault 684.1S bardzo ją chwali spalanie jak ursus c-360 a moc nieporównywalna.

Opublikowano

miałem ursusa 902 kilka lat. teraz mam zetora 7211 na oponach radialnych, sprowadzony z francji w agregacie uprawowym nie widzę różnicy poza komfortem, w transporcie zetor lepszy, pali mniej, niezamienił bym na 902 czy 912

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v