Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Deutz
Marecki2922    51

Witam

Mam problem z hydrauliką (chyba) otóż olej z silnika przedostaje się do hydrauliki a z hydrauliki do skrzyni biegów , taki jest mój tok myślenia bo ubywa w silniku i przybywa w skrzyni tylko jak się upewnić czy mam rację i jakie części wymienić

Dodam że hydraulika działa poprawnie

Będę wdzięczny za podpowiedź


Sprzedam siewnik do kukurydzy kuhn maxima 4 , zasiał około 500 ha stan idealny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
waldac    11

Bez urazy, ale ..

 

"Mam problem z hydrauliką..."

 

"Dodam że hydraulika działa poprawnie"

 

Problem z ...

ubywa tyle samo co przybywa w innym miejscu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marecki2922    51

Faktycznie nie najlepiej to zabrzmiało 

ale podnośnik działa dobrze , kiper też , tylko oleju przybywa w skrzyni a ubywa w silniku  :wacko: 

i olej w skrzyni jest czarny

Edytowano przez Marecki2922

Sprzedam siewnik do kukurydzy kuhn maxima 4 , zasiał około 500 ha stan idealny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

waldac    11

Faktycznie nie najlepiej to zabrzmiało 

ale podnośnik działa dobrze , kiper też , tylko oleju przybywa w skrzyni a ubywa w silniku  :wacko: 

i olej w skrzyni jest czarny

Trudno tu cos ocenić na odległośc,

Bez rozebrania i sprawdzenia uszczelek i simergingów pewnie sie  nie obejdzie, rozumiem że zewnetrznych wycieków nie ma?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

jak w tym modelu zamontowana jest spręzarka powietrza i wszystkie pompy hydrauliki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kojak    0

Sprężarka jest zamontowana przed silnikiem z przodu tej przegrody, ale dokładnie nie opiszę, bo nie posiadam w swoim tego cuda. Pompy hydrauliczne masz dwie z lewej strony bloku silnika przed rozrusznikiem. Ta większa odpowiada za podnośnik, a ta mniejsza ciut za układ kierowniczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez maniek05
      witam mam problem załącza mi się przedni napęd i  dwa koła ciągną wszystko wyłączone samoczynnie się włancza  elektrozawór czyszczony tylko po założeniu go spowrotem cewka była gorąca i nie chciał się włączyć ale jakoś się włączył  może miał ktoś taki przypadek .
    • Przez Damiano604
      Witam, od dłuższego czasu mam problemy z ciągnikiem Same Silver 110, dokładnie rok temu po raz pierwszy wszystkie pompo-wtryskiwacze  zapiekły się i ciągnik wchodził na maksymalne obroty, wszystkie pompki rozebrałem, wyczyściłem następnie założyłem, przy okazji wyczyściłem cały zbiornik paliwa, założyliśmy nowy filtr paliwa ciągnik zaczął chodzić normalnie i tak przez prawie rok, 2 tygodnie temu problem powrócił i powtarza się, gdy odkręciliśmy filtr paliwa to był w nim sam szlam, pompki odblokowaliśmy i chodził kilka dni, niestety tylko kilka, objawy są takie że rano coraz ciężej odpala i nie chodzi cały czas równo i dzisiaj rano już nie chciał zapalić. Powiedzcie gdzie mam jeszcze patrzeć może jakieś oringi są do wymiany, absolutnie nie mam pojęcia co mam z tym zrobić a w internecie ciężko znaleźć ten temat. Silnik w nim to 1000.4-WTI
    • Przez zacx18
      Witam  mam problem z rozłączaniem się rewersu elektrohydraulicznego   w ciągniku DF Agroplus 100  (skrzynia bez półbiegów). Rewers rozłącza się gdy obroty silnika spadną poniżej 800 obrotów powyżej 800 działa i nie ma  znaczenia czy olej jest ciepły czy zimny    . Gdy rozłączy  się rewers  wyrzuca błąd   w postaci migającej lampki  (jedno błyśnięcie długie , cztery krótkie )
      Czy może być to wina pompy hydraulicznej ? czy coś innego ?
    • Przez Mixser0997
      Witam posiadam ciągnik deutz fahr agrotron 6.00s z 1996r. Pojawił się problem z ehr. Po przekręceniu kluczyka nie zapala się pomarańczowa dioda, a podnośnik nie reaguje. Jedynie można podnosić i opuszczać guzikami z błotników.
      Ktoś wie co to może być? Jeśli tak proszę o pomoc
    • Przez Xeon
      Witam,
      Nie odbija mi pedał hamulca od lewego koła w DX 6.30 (we wszystkich DXach jest też tak pewno). - Po prostu trzeba posmarować ośkę na której zamocowane są oba pedały hamulcowe. Rzecz w tym, że nie ma tam żadnych smarowników (kalamitek). Jak to ogarnąć?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.