-
Podobna zawartość
-
Przez maciek1425
witam mam okazje kupić piękny okaz tej oto sieczkarni tylko nie wiem czy ursus 2812 podniesie tą oto sieczkarnie i czy będzie w stanie z nią współpracować żeby po pierwszym koszeniu nic sie w nim nie zepsuło
-
Przez Cichy1925
mam bardzo gliniaste pole i mimo że po orce jest jeszcze dodatkowo talerzowane to i tak po zasianiu agregatem aktywnym z wałem packera pozostają dość duże spore grudy. Macie jakis sposób na uprawe takich ciężkich ziem jakiesz maszyny uprawne po orce? co polecacie?
-
Przez jarekvip99
Czy ktos z was robil taka maszyne jak meliorowal sobie sam pole? mam w dzierzawie pare ha niemeliorowanych i mam zamiar to kupic i jestem ciekaw jak najtaniej to zmeliorowac. szpadlem nie da rady a koparka troche kosztuje na godzine i zreszta ile ona by musiala to kopac. swiatlowody klada jakimis maszynami a ciekawe czy do tego tez sa maszyny albo mozna cos samemu zrobic bo w koncu trzeba bb ten waz polozyc minimum metr pod ziemia. a tak w ogole na jakiej glebokosci mniej wiecej kladli melioracje? moze ktos ma zdjecia takich maszyn albo gdzies widzial w necie
-
Przez mireek111
witam , czym kosicie trawe w ziemniakach? chodzi mi o jakaś samoróbkę a dokładniej o obroty przekładni czy 1;1 wystarczy? z jakiej maszyny była by taka przekładnia odpowiednia, co powiecie na coś takiego ?
-
Przez Marecki2922
Witam kolegów
Mam taki zamysł aby połączyć kosiarkę rotacyjną z sieczkarnią jednorzędową do kukurydzy , zdemontować rozdzielacze i tak blisko zamontować kosiarkę aby masa skoszona (konkretnie to lucerna) wpadała do sieczkarni, no i nie wiem jak sieczkarnia poradzi sobie z taką masą zamiast kukurydzy czy potnie i czy wyrzuci bo to będzie bardzo mokre i ciężkie trochę inne niż kuku
Więc proszę o podpowiedzi porady i sugestie
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ursus C-355 z kopaczką do ziemniaków ;)
Szlifierka kątowa 1200W Cramp WS950 i Cramp CR125-04