Skocz do zawartości

Motocykle i motorowery czyli jednoślady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pawelec...każdy tak mówi.

Motor ma spory moment obrotowy i ciągnie od najniższych obrotów.

Na starcie lekkie 600tki nie są straszne. Silnik V2 nie kręci się do 12-14tys obr/min wiec po chwili musi ustąpić.

Ale to jego elastyczność na każdym biegu daje uczucie siły.

Mam znajomych na lżejszych motocyklach i nie zostaje nigdy w tyle ;)

Opublikowano

wiesz, kazdy ma odczucia subiektywne!

Mój endurak (50KM, 102kg) stawia na koło na 5 biegu, operując tylko rolgazem, bez strzelania z klamki sprzęgła.

Niewiem jaki byłby efekt gdybysmy staneli w jednej linii, ale musze Cie sprowadzić na ziemie :D, Kazdy mocniejsze enduro zjada Cie ;) a juz napewno Husaberg 650, 70Km na silniku, 60Km na kole plus 110 kg wagi ustawia w szeregu kazdego milosnika startów spod świateł.

Przecinaki, wcale nie maja takiego kopa jak by sie mogło wydawac, jak wlasnie mocne enduro, czy full cross z dobrym przelozeniem z singlem. Przynajmniej do 100km/h.

tu masz filma husaberga z hayabusą. 60Km i 180Km. ale i kolosalna roznica w wadze.

Opublikowano

ja bym prosił o poradę w kupnie skuterka, musi to być 50-tka w cenie do 2300zł,

rozglądałem się za Peugeot Speedfight 2, co o nim myślicie? ew. proszę o inne modele

Opublikowano

Panowie, a jakie macie wrazenia z jazdy Rometem Ogar 900 ??? Chciałbym takiego nabyc, dałoby sie tym jezdzic po polnych drogach tak jak po asfalcie? Oczywiscie nie beda to jakies tak szarże tylko spokoje jezdzenie po nieutwardzonych drogach :)

Opublikowano

Ostatnio kupiłem Zippa nekena. Póki co sprawuje się rewelacujnie. Jedynie gażnik mi się odkręcił, ale 15 min roboty i po sprawie

@Wacek21

Mój kumpel go ma. Wiadomo jak to włściciel chwali go, ale mówi że sie psuje i musi dużo części wymieniać. Chciałem kupić ze sklepu Rometa ZETKA 50, i koleś choć był sprzedawcą rometa nie polecał.

Opublikowano

coolman111 Trochę ci się pomyliło na temat ogara 200. ty miałeś ogara 205 bo one mają polski silnik 2 biegowy , natomiast ogar 200 posiada 3 biegowy silnik jawa 50 który był stosowany w jawie 50 mustang. wiem o tym ponieważ sam mam niebieskiego ogara 200

Opublikowano

ja mam junaka 350 z 1963r a teraz kupiłem honde vt 1100 z litwy smiga jak szalona chociaz ma 56 km ale za to jaki moment :D

Litwa i moc silnika piszemy z dużej litery, same byki.

Opublikowano

ja posiadam skuter KTM GO!!!!! :D super skuter... :D inne zostają w tyle.. cylinder wyczynowy atena i leo vinci tłumik :D mam prawko na motor więc może będzie jakaś przesiadka :D

Opublikowano

@ ZUCH1234 co prawda ja nie mam ale jeździłem dwoma jeden ze starterem a drugi na kopniaka, mojego kuzyna. Masakra odpalić. Ale motorek ma kopa, pamiętam jak mnie walnęło szum trawy po kasku jak się leciało :D :D Jak Ci się sprawuje???

Opublikowano

Jeśli chce kupić to czemu nie. Motor jest wtedy ciężki jak trzeba go zbierać z ziemi, a tak to idealnie się na nim jeździ. Wygodne siedzenie, podoba mi jak jest wyprofilowane więc nie trzeba być gigantem żeby tym jeździć.

Opublikowano

Witam.

Od 3 lat jestem posiadaczem chińskiego skutera CVS MOTO jak narazie nie narzekam, było kilka drobnych awari :D , w tygodniu sprzedaje skuter i w zamian będzie 5 biegowy Benzer lub Romet Z125 ;) , posiadam jeszcze Ogara 205 mam go już pół roku i zero awari :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

ja mam pytanie do użytkowników Yamahy DT 50 z Roczników 93 - 96 itp. Bardzo są te motory awaryjne? Bo chce taką późną jesienią zakupić i nie wiem czy jest sens, abym zakupił a później awaria i by stała a chciał bym tym trochę pojeździć nie tak jak tą moją motorynką co chwile awaria :/

Opublikowano

Ja mam Rex 450RS ... Za rok myślę go zmienię na coś innego chociaż nie powiem jak narazie zero awarii po zrobieniu 1298km :) troche mało mocy ma bo zaledwie 2,9km :):) A w przyszłym roku może go zmienię na Yamahe Neos kolega ma i sobie chwali :)