Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam! Czy ktoś miał do czynienia z siewem rzepaku punktowcem? czy wysieję rzepak na tarczach do buraków gdyż to są tarcze z najmniejszymi otworami jakie mam i jeśli chodzi o rozstaw nasion w rządku jaka musi być odległość bo najmniej mogę ustawić na 11 cm natomiast miedzy rzędami 45 cm. Prosił bym o radę

Opublikowano

Tarcze od burakow raczej odpadają.w ubiegłym roku zasiałem co 45 cm.bezorkowo,co 6 cm nasiona.Nic złego nie mogę napisac.Bede dopiero zbierał.wygląda dobrze i dobrze wyglądał od samego początku

Opublikowano

czyli jednak sianie na tych tarczach 25 do buraków odpada bo tam raz ze te otwory chyba za duże poza tym rozstaw nasion wychodzi najmniej co 11 cm trzeba by było tarcze do drobnego wysiewu 90 i tam ustawiać na te 5, 6 cm

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Sqowron
      Kupię redlice wraz z lejkami do tego siewnika Amazone D7 nie muszą być wszystkie potrzebuje tylko kilka jak by ktoś miał to odzywać się w komentarzach. 🙂🙂 I jeszcze jedno pytanie czy ktoś przerabiał w takim siewniku lub podobnych coś takiego żeby w transporcie ciągać go za traktorem tak jak siewnik Mazur itp... jak by ktoś widział lub miał takie coś to proszę o parę fotek jak to wygląda z bliska. 😉

• Przez MariuszWakowicz
      Witam mam pytanie przygotowuje pole do siewu i jest na nim wykonana tylko orka zimowa i moje pytanie brzmi jaką maszyną wjechać talerzówką i potem agregatem czy talerzówką, włóką i po kilku dniach agregatem ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v