Skocz do zawartości

Dziewczyna chce na gospodarke-rolników chętnych brak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też ani kłosa nie wymłóciłem a 3,5ha stoi ;) Adam przez Częstochowę podążam do swojej lubej :D

Opublikowano

E to kiepsko Wam idzie to młócenie... Ale tak jest jak nie macie kobietki, która chce się uczyć jeździć kombajnem i ciągle zrzędzi, że jej mało koszenia :D

Opublikowano

A no kiepsko. Żniw jeszcze nie ma, dziewczyny na forum dzisiaj się słabo udzielają, normalnie nudy takie :( A tu by się coś popisało ale coś słabe zainteresowanie tą stroną dzisiaj, ale może to się zmieni ;).

Biała513 to co ty teraz będziesz robić jak ty już po żniwach a tu dopiero koniec lipca :) A ty lubisz jeździć kombajnem?

Opublikowano (edytowane)

Praca zawsze jakaś się znajdzie:) W tym roku dopiero się uczyłam nim jeździć ale od wielu lat jeżdżę w roli pasażera :) i lubię jeździć bizonkiem:)

Edytowane przez biala513
Opublikowano (edytowane)

u mnie sahara, pastwiska wysychaja, i siano chłopaki prasują :) i też jeszcze przed żniwami jesteśmy :)

Edytowane przez am1609
Opublikowano

Do swojego kotka mam bardzo daleko ale każdy kilometr jest jej warty ;):D

Opublikowano

Po deszczu na razie zboże schnie ;)

Przy niedzieli dłużej się pospało i tak się przeciągło ;)

Biała na kurs kombajnisty zapraszamy do Góry ;)

Wstępny kurs już przeszłam ale dopiero na ten właściwy wybieram się w pazdzierniku, z tego wzgledu ze na razie mam kurs na wózek widłowy :D

Opublikowano

A ja wam powiem że jeszcze nie widziałem dziewczyny prowadzącej kombajn i z chęcią bym was zobaczył w akcji :D I właśnie to się nazywa równouprawnienie bo właśnie wy pokazujecie że nie ma rzeczy których kobieta nie dałaby rady zrobić, i bardzo dobrze jeśli tylko praca taka jak młócenie kombajnem was cieszy. Tak trzymać dziewczyny :D

Opublikowano

Takie widoki to tyko w Wielkopolsce można spotkać:) A mnie cieszy nie tylko młócenie kombajnem. Są jeszcze inne prace związane z gospodarstwem, które lubię wykonywać i nie zawsze są one lekkie...

Opublikowano

Darek Zapraszamy;) znajomości zawsze można nawiązać ;)

My kobiety nie boimy się żadnej pracy;)

Biała oczywiscie jest wiele prac które także uwielbiam wykonywać :D

Uwielbiam wracać po całym dniu ubabrana z pola ;)

gregorius u Mnie 300-350 zł ;)

Opublikowano

Może się kiedyś wybiorę :). W lutym byłem w waszych stronach 3 razy w ciągu tygodnia ale jakoś nie zgadaliśmy się wcześniej żeby się spotkać ale może jeszcze będzie okazja ;)

Opublikowano

Nic straconego, będzie jeszcze okazja :D

Opublikowano

kurde, gdzie wy dziewczyny jesteście :) tez mieszkam w wielkopolsce ale u mnie dziewczyn na kombajnach nie widać chyba musze poszerzyć horyzonty i wyruszyć w sąsiednie powiaty ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Bo ty mieszkasz nie po tej stronie wielkopolski :D Kasiu jak będziesz jechać na kombajnie to wpadnę popatrzeć :D

Opublikowano

Bo do gospodarki to trzeba mieć zamiłowanie wtedy wykonywana praca cieszy. A niektórym praca na wsi ,,śmierdzi '' i są do niej uprzedzeni. Ale jak widzisz jest dużo dziewczyn na forum które lubią pracę na wsi, a i myślę że są i takie których nie ma tu na agrofoto a też lubią pracować na wsi i wiążą swoją przyszłość właśnie z tą pracą, tylko że nie oszukujmy się bardzo ciężko znaleźć takie dziewczyny, przynajmniej w moich stronach jakoś wszystkie mają przekonanie że w mieście będą żyły jak księżniczki i nie będą musiały pracować, a w rzeczywistości tak kolorowo nie jest.

Opublikowano

Ciężko mi wyobrazić dziewczynę na kombajnie tym bardziej na naszym Bizonku, prędzej w jakimś nowszym Claasie lub innym zachodnim :)

Bizon w czasie sezonu nieraz tak wk*rwi że chce go się spalić :D Ale jak się ogarnie to nie jest tak źle :)

Po prosty kobiety na wsi są "deficytowym towarem" :D

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dokładnie,zgadzam się z tobą. ale w moich stronach nie ma takich co by chciały zostać ,mimo ,że mogą lub mają gospodarstwo.

Opublikowano

Ale i na wsi (przynajmniej u mnie) nie ma tyle roboty jężeli mam wszystko zmechanizowane i głównie produkcja roślinna i tylko 3 - 4 byczki i tyle. Ale na prawdę ciężką jakąś rozsądną dziewczynę znaleźć :(

Opublikowano

kurde, gdzie wy dziewczyny jesteście :) tez mieszkam w wielkopolsce ale u mnie dziewczyn na kombajnach nie widać chyba musze poszerzyć horyzonty i wyruszyć w sąsiednie powiaty ;)

Dokładnie nie z tej części Wielkopolski mieszkasz :D i możesz zahaczyć o kawałek Dolnosląskiego :D

Darek dokładnie tak, tą pracę trzeba kochać, i czuć się w niej spełnionym :D Na siłę nić nie zrobisz ;)

Pff w mieście żyć jak księżniczka ciekawe gdzie? Ja tam wole byc księżniczką u Siebie na Wsi :D

Ja tam mogę i na Bizonku :D