Skocz do zawartości

ZSR Miętne

Gość Profil usunięty

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Chciałem się dowiedzieć jak jest z technikum mechanizacji rolnictwa w Miętnym, na jakiej zasadzie przyjmują, jakie są przedmioty rozszerzone, i jak tam ogólnje jest

Opublikowano

Jak jest teraz najlepiej się dopytać osobiście w szkole,albo poszukać na stronie internetowej. Kiedyś liczyły się 3 oceny[matematyka,angielski,i informatyka] i punkty z egzaminu gimnazjalnego.Ostatnio coraz mniej jest ludzi podczas rekrutacji,do tego nowy kierunek mechaniczny na który się pewnie dużo ludzi rzuci ,więc wybrzydzać bardzo nie powinni przy naborze w TMRze ;)

Przedmioty tak jak w każdym technikum -fizyka,matematyka+podstawy techniki,maszyny rolnicze,pojazdy rolnicze,eksploatacja,elektrotechnika,przedmioty ekonomiczne.

W szkole jest naprawdę fajnie ,w porównaniu z innymi szkołami jest naprawdę bardzo dobrze.Wielka szkoła ,fajni nauczyciele[oczywiście zdarzają się wyjątki :D ] ,dobrze wyposażone pracownie i warsztaty. Nikt kto tam się uczy nie żałuje wyboru szkoły ;) Jak coś dokładniej chcesz wiedzieć to pisz.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

a jak jest a praktykami i jak się liczy te punkty

Opublikowano

Praktyki 5 godzin w tygodniu przez 3 klasy.W II klasie jest w maju 2 tygodnie ,w III klasie miesiąc praktyki w szkole lub w domu..Za moich czasów liczyły się punkty z egzaminu gimnazjalnego bez punktów języka obcego ,ale czy tak jest teraz to ci nie powiem ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A kiedy tam chodziłeś jeśli można wiedzieć

Opublikowano

Ja jestem obecnie w pierwszej TMR w Miętnem. Tak naprawkę jak masz 5 z zachowania, to z miejsca przy składaniu świadectwa biorą oryginał, jeśli masz z zachowania 4, 3 lub 2 to wiadomo, biorą do rekrutacji, ale i tak się dostajesz. Akurat w moim roczniku jest nas 27 w klasie. Rozszerzona fizyka, matematyka i angielski, no i zawodowe przedmioty. Ja mam 5 godzin praktyk w tygodniu. W 2 klasie chyba ma być ich 10 godzin w tygodniu, musiał bym się 2 i 3 klasy dopytać. W 4 klasie praktyk już nie ma. Atmosfera w szkole super, luźno w miarę, nauczyciele do dogadania, choć jak wspomniano wyżej wyjątki się zdarzają. Jak masz pytania szczegółowe to śmiało :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wszystkich tam przyjmną, a chciałem się dowiedzieć jak to jest z tymi praktykami

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Na jakiej zasadzie są te praktyki

Opublikowano

Jeśli chodzi o te 5 godzinne w szkole to w zależności od klasy jest:kowalstwo,spawalnictwo,obróbka ręczna metali,obróbka mechaniczna,obsługa maszyn,mechanika ,elektrotechnika. Co do praktyk 2 tygodniowych i miesięcznych, to składasz podanie i możesz mieć praktykę w własnym gospodarstwie lub jakiejś firmie .Jak nie złożysz podania siedzisz w szkole ;)Żeby mieć u siebie w gospodarstwie trzeba mieć 10ha [ przynajmniej tak się mówi ].

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dużo jest nauki jakie są przedmioty i po ile w tygodniu

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

kiedy składa się papiery do szkoły

Edytowane przez kamilbanaszek