Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja za wóz firmy R.M.H. 10m3 zapłaciłem 67tys. netto w 2008r. Polecam ten wóz paszowy ponieważ ma dobrą konstrukcje, nic się nie łamie i nie pęka, pracuje z ciągnikiem 70KM który go nie czuje

Opublikowano

Za ile mogę dostać i jakiej firmy najtańszy wóz paszowy zachodniej produkcji o pojemności 3-6m sześciennych z wysypem po obu stronach, wagą elektroniczną i przekładnią do redukcji obrotów?

Opublikowano

Witam,

co do żywienia krów mlecznych /krowy tez należałoby podzielić na grupy żywieniowe; na zasuszeniu, po wycieleniu, w pełnej laktacji, zależnie od wydajności/ i jałówek to odradzam żywienie takie jak krów, ponieważ jałówki utrzymujemy w dobrej kondycji, ale nie można ich otłuścić /będą kłopoty z zacieleniem, wycieleniem i po porodzie np. ketoza/. Jałówki żywimy umiarkowanie!

A wóz paszowy to np keenan, kuhn, Sano, metal-fach, pronar, Jeantil,samurai

Mogą występować z 1 ślimakiem lub 2, z frezem do wybierania z pryzmy, jedno- dwuosiowe.....więcej lub mniej noży.

ważne jest: czas przygotowania paszy i jej jakość /pasza nie może być za mocno rozdrobniona/ Bele sianokiszonki szybciej się wymieszają jeśli sianokiszonka była pocięta w czasie belowania, lub z pryzmy. Wtedy żywotnosć paszowozu jest dłuższa. ;)

Opublikowano

Witam. Czy ktoś orientuje się ile może kosztować wóz paszowy na 40 krów dojnych i jaki był by najlepszy.

Bo te dawanie ręko i worzenie taczko mnie wykańcz.Tak to wymieszam w paszowozie i na taczke wywale.

Mniej roboty. ;)

Opublikowano

Napisz ile możesz pieniędzy przeznaczyć na wóz paszowy? Jakiej mocy ciągnik ma pracować przy wozie? Jaką masz szerokość korytarza paszowego? Jaką masz wysokość drzwi wjazdowych do obory? Bo może uda się dobrać jakiś mały wóz paszowy co wjedzie do twojej obory, bo teraz firmy robią wozy na zamówienie pod dane wymiary obory.

Opublikowano

To znaczy ja nie mam takiej obory w którą można wjechać ciągnikiem. Ja bym z paszowozu wysypywał od razu na taczkę i woził do obory. Mój stół paszowy ma ok. 1m. Za dwa lata planuję wybudować oborę.

Opublikowano

Cena wozu paszowego Trioliet Solomix 2 2400 o pojemności 24m3 wynosi 175 tys. zł brutto , Ten paszowóz mogę śmiało polecić dobrze tnie na krótkie kawałeczki oraz tnie szybko co jest ważne dla ciągnika ;) Z moich obliczeń wynika że jeden balot i żeby trochę luzu było potrzebuje 4m3 ponieważ do DeLaval 12m3 wchodziły luźno 3 baloty a do triolieta 24m3 wchodzą z luzem 6 , to tyle wyjdzie :)

Opublikowano

witam,rozmawiam aktualnie z kolesiami z Sano,w zeszlym roko na pocz kwietnia cena za 8m3 to 62,450 przy kursie euro na poziomie 4,40.Na dzień dzisiejszy cena się nie zmienila!Kurs eueo obecnie to jakś 4,02 i koleszko mówi jeszcze o jakiś podwyżkach.Może ktoś wie o co tu chodzi?jak ktos zna ceny aktualne na wozy paszowe o pojemności 8 m3 to proszę o dane:)Dzięki

62 450 zl netto!