-
Podobna zawartość
-
Przez stojanow
sieje seler pod folie preferowke i slabo rosnie 3 klasa ziemi moze ktos ma pare cennych wskazowek
-
Przez Witold
kto z agrofotowiczów zajmuje się uprawą truskawki w tunelach na zbiór przyspieszony -proszę
o kontakt na pm
-
Przez mwp113
Wydzierżawiłem pole, na którym kiedyś rosło zboże, którego nie zebrali i zgniło. Od tego czasu minęło 2 lata, a pole zarosło krzakami. Popalilismy krzaki, zaoralismy pole i teraz pytanie do was. Co zrobić żeby doprowadzić pole do porządku tak, aby mozna było sadzić czosnek. Pole ma 1ha . Moze jakieś konkretne nawozy do odkwaszenia pola tak, aby doprowadzić je do porządku. Z góry dziekuje. ( Chcemy sadzić czosnek zimowy)
-
Przez ufosi
Witam,
Mam 14 lat powoli już robię wszystko w polu za tatę, mamy małe gospodarstwo, prawie 10ha. Tata i mama chodzą do pracy, dawniej żyli wyłącznie z gospodarki przewinęło się przez nasze gospodarstwo wiele maszyn rolniczych, ciągników. Obecnie mam C360-3P i praktycznie wszystkie podstawowe maszyny rolnicze. Jak na razie mamy od kilku lat las na kilku ha pola i łąkę, 3ha zboża (owies lub mieszanka) i trochę ziemniaków wyłącznie dla siebie. Zboże sieje tata raczej z hobby, bo nie ma na tym praktycznie zysku... Więc chciałbym się zapytać co możnaby uprawiać na takim gospodarstwie? Co by było najbardziej opłacalne? Dawniej rodzice uprawiali tytoń, gdy było to jeszcze opłacalne, jak jest z tym teraz? Z góry dzięki za wszystkie pomysły .
Pozdrawiam
-
Przez RubenDesiewicz
Witam, posiadam około 1 ha ziemi piaszczystej, mocno piaszczystej. I oto moje pytanie. Co mogę uprawiać na takiej glebie, aby dawało to dobre plony? Oczywiście bez nawadniania się nie obejdzie na takiej glebie, więc nawadnianie na 100% by było.
Czy truskawki nadawały by się na typowo piaszczystą glebę?
-

Rekomendowane odpowiedzi
MF 255 instalacja
Pomidory w tunelu foliowym