-
Podobna zawartość
-
Przez MarcinC360
Napiszcie wszystko co wiecie o uprawie tej rosliny,jaka cena kilograma owoców,jaki plon z hektara itp itd..........
-
Przez tommy66692
Witam
Założyłem ten temat poniewaz chce aby Ci którzy maja mailny, truskawki czy porzeczki podawali w tym temacie po jakiej cenie sprzedają
Proszę o zestawienie cen z 2 dni np. oddawalismy 05.06.2008 i 06.06.2008 to piszemy posta w jakiej cenie oddawalismy przez te dni. Nie piszemy ceny za jeden dzien.
Teraz proszę o podawanie cen ogolnie, poniewaz sezon sie jeszcze dobrze nie zaczął a wiem ze niektorzy juz mają owoce wiec być moze ze juz sprzedawali.
Ostatnio w AgroBiznesie mówili ze cena wyjsciowa ma wynosic 6,60 zł Czyli bardzo dobrze. Z ceny malin rolnicy maja byc takze zadowoleni, ale okaze sie to w praktyce.
-
Przez darekn
Witam posiadam jakieś 4 h czarnej porzeczki z czasem pewnie trochę jeszcze powiększę plantację i myślę nad kupnem jakiegoś kombajnu (raczej używanego ) . Proszę a rady jaki wybrać , mechaniczny czy hydrauliczny fabryczny czy z rzemiosła .przeglądając internet trafiłem na kombajn taki jak na zdjęciu i nawet mi się spodobał mały sprytny i lekki co sądzicie o takiej konstrukcji ??
-
Przez DamianO1996
Witam, czy ktoś z was miał do czynienia z uprawą aroni czarnoowocowej dostosowaną do zbioru kombajnem do porzeczek?
-
Przez AROSkierniewice
Witam
Sprawa przedstawia się następująco:
Rodzice przepisali na mnie działke budowlaną 1,5hektara i rolną 2hektary.
Na rolnej obecnie została wsadzona aronia dzięki zakupionej sadzarce w Hortmaszu,
jak każdy wie nie jest to mały wydatek. Obecnie sadzarka wykonała swoje zadanie i czeka
na wiosnę.
Nasuneła mi się myśl o wynajmie maszyny dla innych rolników których nie stać na zakup sprzętu.
Obecnie mam zagwostke na temat rozliczenia się z Zus-em i w jakiej formie wynajmować maszyne czy na umowe ???
Czekam na propozycje.
Pozdrawiam Krzysiek
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Mercator 60 albo 50.
Massey Ferguson 3050 & Hardi 1200l 15m