Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam, mam pytanie do posiadaczy Arionów chodzi o to że serwisówka nakazuje by po 500 mtg wymienić olej w skrzyni biegów. Inne marki mają po 1000 mtg, 1200 mtg, chyba John deere po 1500mtg. A Claas już karze po 500 mtg wymienić. I wy posiadacze wymieniliście po 500 mtg czy przeciągnęliście i w późniejszym czasie wymieniliście??

Opublikowano (edytowane)

Już dziś serwis dziś zaliczony. Jednak ojciec się zdecydował żeby wymienić olej w skrzyni. Co mi się nie spodobało to wcześniej był zalany olej w silniku 10W40 półsyntetyk, a teraz zalali 15W40 mineralny, nie wiem czy to dobrze zrobili.

Edytowane przez Piters182
Opublikowano

Jak można ciągnika nie używać zimą, ciągle gdzieś się jeździ, a to kogoś wyciągnąć a to ze zbożem itp.

Jeśli to jest ciągle, to co ja mam powiedzieć (codziennie wóz paszowy) ;) Do takiego sporadycznego użytkowania w zimie, to i ten minerał mu wystarczy :P

Opublikowano

witam, orientuje sie ktoś co zrobić zeby w claas arion 410cis podnosnik tylko szybciej podnosil. na pulpicie nie ma regulacji predkosci podnoszenia ani na zewnatrz nie znalazlem żadnego pokretla itp. ma ktos podobny problem?

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to norma w tych traktorach i nic z tym się nie zrobi, cykl podnoszenia może trwać około 8 sekund tak mi powiedzieli w serwisie, wina tkwi w dużych siłownikach ale z drugiej strony masz duży udźwig

Edytowane przez songo123
Opublikowano (edytowane)

to chyba normalne jest jak duże tłoki siedzą to wolniej podnosi ale za to dźwiga wszystko, tak samo mam w zetorze i w claasie

Edytowane przez kamil1616
Opublikowano

Dziś byłem u dealera Claas. Oznajmił mi, że w następnym roku arion 400 zostanie zmodernizowany. Nowa skrzynia, nowy wygląd i najwazniejsze amortyzowana przednia oś w wersji podstawowej!! Bez żadnej dopłaty ! Do ariona 600 tez mają zrobić tak z tą osią. Tylko nie wiem czy to do końca prawda <_<

Za arion 610c w podstawowej wersji z amortyzowaną osią przednią 240 tyś zł netto. Dobra czy zła cena ?