Jelcz Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Byłem tam już nie raz i powiedział mi drożej niż za case no i może jeszcze w roku 2013 ciut pujrzie do góry
kazik77 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 jak chcesz taniej to kup demo z małym przebiegiem
karold14 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 u mnie Arion 430 CIS przy 2050 obrotow z Joskinem 10000 tys 43 km/h lata
Jelcz Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jak bym wzioł do Arina 420 tura FL100 to bedzie też pasował do Axosa 310? Bo widziałem zdj z tym turem ale Axosa 330
Tomek90 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 W 2013 roku to pójdą w górę nie ciut ceny ale od groma to te nowe oczywiście 500/600. Ciągnik droższy wiadomo ale pewnie nie bez powodu, a nie jak ktoś pisał że CNH opuszczają ceny żeby zbierać klientelę a ciągniki nie odbiegają jakości od tych z wyższych pułek-bzdura. Żeby była gotówka to napewno brałbym JD, a nie claasa ale mamy inne wydatki. Na starcie odpadł CNH i deutz fahr,same,lambo.
szymi4512 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 moim zdaniem wszystkie ciagniki sa bardzo dobrej jakosci i jak ktos mowi ze bralby tylko JD to mnie mdli. wedlug mnie Jelcz powinnes sie zastanowić nad wyposarzeniem, na jaki ciagnik masz chrapke wgl, co do bliskosci dilera to myśle ze szukanie jak najblizej to glupota troche ale jak kto uwaza. Osobiscie mam Claasa bo nam sie podobal, wyposarzenie bogate jak na ta cene i wgl ciagnik jest masywny i ciezki, jak na ciagnik bez amortyzacji osi bardzo wygodnie sie prowadzi. Na poczatku chcielismy kupic Valtre bo nam sie ogromnie podobała i caly wniosek na prow był pod nia prowadzony ale gdy euro skoczylo w gore to zrezygnowalismy bo cena byla kosmiczna. I moim zdaniem jak ktos mowi ze NH to ciagnik z nizszej połki to jest frajer bo ciagniki sa dobrze wyposarzone, w testach ze spalaniem tez bardzo dobrze wypadaja. Jakby byly to slabe ciagniki to by ludzie nimi niekrecieli po 10tys mtg i wiecej. pozdrawiam
Jelcz Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jakiego claasa masz? Ja zamierzam kupić 420cis z turem fl 100
szymi4512 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 ja mam 430cis. Sprawuje sie bardzo dobrze, mam go od maja i zrobilem nim tylko 180mtg bo pracowal tylko w pługu, gruberze i przy kukurydzy, jak masz jakies pytania to pytaj:)
Jelcz Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Na ilu ha pracuje?Jaka produkcja?Jak z spalaniem?
szymi4512 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Robi na ponad 40ha, produkcja mleka. Ze spalania jestesmy zadowoleni, z 3m gruberem mandamu 12l/godz przy 10km/h według komputera, w transporcie z przyczepa hw8 z kukurydza na pełnym bucie 9l/godz, to akurat mierzone bylo i z plugiem pottingera rozstawionym na 2metry 12l/ha na duzych gorach ale ziemia lekka, tez mierzone
Jelcz Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Bedzie pasował tur fl 100 z ariona do Axosa 310?
MichalR Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) http://www.claas.pl/...lang=pl_PL.html Tam masz wszystko, według tego, na 310 nie jest zalecany, ale na 320 już tak, ale warto dopytać dilera. Według mnie powinny pasować, bo mocowania jest takie samo, a różnią się wymiarami ramienia i udźwigiem. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez MichalR
Jelcz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jutro tam pojade to się okaże.Aż się boję zapytać ich o ile cena podrożała
Tomek90 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 moim zdaniem wszystkie ciagniki sa bardzo dobrej jakosci i jak ktos mowi ze bralby tylko JD to mnie mdli. wedlug mnie Jelcz powinnes sie zastanowić nad wyposarzeniem, na jaki ciagnik masz chrapke wgl, co do bliskosci dilera to myśle ze szukanie jak najblizej to glupota troche ale jak kto uwaza. Osobiscie mam Claasa bo nam sie podobal, wyposarzenie bogate jak na ta cene i wgl ciagnik jest masywny i ciezki, jak na ciagnik bez amortyzacji osi bardzo wygodnie sie prowadzi. Na poczatku chcielismy kupic Valtre bo nam sie ogromnie podobała i caly wniosek na prow był pod nia prowadzony ale gdy euro skoczylo w gore to zrezygnowalismy bo cena byla kosmiczna. I moim zdaniem jak ktos mowi ze NH to ciagnik z nizszej połki to jest frajer bo ciagniki sa dobrze wyposarzone, w testach ze spalaniem tez bardzo dobrze wypadaja. Jakby byly to slabe ciagniki to by ludzie nimi niekrecieli po 10tys mtg i wiecej. pozdrawiam Powiedz mi ile tych Nh ma nabite ponad 10tys godzin względem john deere bo blado to wygląda i gdzie niby napisałem że to ciągnik z dolnej pułki?? Zetor też wypada super z spalaniem i co w związku z tym, wolę kupić ciągnik i niech spali więcej ale mieć pewność że w polu nie zawiedzie. Co do claasa chyba mało robisz w transporcie bo mam bez proactiv to strasznie trzęsie, spuściłem juz powietrze ale mało co dało, myśle nad amortyzacja kabiny ale niewiem czy tak dużo przy transporcie.
Jelcz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Może kiedyś wymyślą do Arionów 400 amortyzacje W końcu to ciągnik do wszystkiego
Tomek90 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 W 600 są także żebym wiedzał, że bedzie skakać jak kangur to bym wzią może tylko cena coś duża 20tyś
6441Marcin6441 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Seria 500 też ma amortyzacje.
Tomek90 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 400-500 to juz duży przeskok w cenie jest i 140km minimum 510.
Jelcz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 A tak apropo gdzie jest fabryka claasa bo niewiem na 100%
kris14 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 http://www.claas.de/cl-gr/de/company/standorte/europa/start,bpSite=33690,lang=de_DE.html tutaj masz na mapie zaznaczone co i gdzie.
Tomek90 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 W wyposażeniu też. Niewiem ocb. @Jelcz Buk to pewnie gmina albo miejscowość w której jest siedziba w Polsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Reduktor obrotów młocarni Claas Dominator 88
Claas Arion 650 Cmatic