Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 2013 roku to pójdą w górę nie ciut ceny ale od groma to te nowe oczywiście 500/600. Ciągnik droższy wiadomo ale pewnie nie bez powodu, a nie jak ktoś pisał że CNH opuszczają ceny żeby zbierać klientelę a ciągniki nie odbiegają jakości od tych z wyższych pułek-bzdura. Żeby była gotówka to napewno brałbym JD, a nie claasa ale mamy inne wydatki. Na starcie odpadł CNH i deutz fahr,same,lambo.

Opublikowano

moim zdaniem wszystkie ciagniki sa bardzo dobrej jakosci i jak ktos mowi ze bralby tylko JD to mnie mdli. wedlug mnie Jelcz powinnes sie zastanowić nad wyposarzeniem, na jaki ciagnik masz chrapke wgl, co do bliskosci dilera to myśle ze szukanie jak najblizej to glupota troche ale jak kto uwaza. Osobiscie mam Claasa bo nam sie podobal, wyposarzenie bogate jak na ta cene i wgl ciagnik jest masywny i ciezki, jak na ciagnik bez amortyzacji osi bardzo wygodnie sie prowadzi. Na poczatku chcielismy kupic Valtre bo nam sie ogromnie podobała i caly wniosek na prow był pod nia prowadzony ale gdy euro skoczylo w gore to zrezygnowalismy bo cena byla kosmiczna. I moim zdaniem jak ktos mowi ze NH to ciagnik z nizszej połki to jest frajer bo ciagniki sa dobrze wyposarzone, w testach ze spalaniem tez bardzo dobrze wypadaja. Jakby byly to slabe ciagniki to by ludzie nimi niekrecieli po 10tys mtg i wiecej. pozdrawiam

Opublikowano

Robi na ponad 40ha, produkcja mleka. Ze spalania jestesmy zadowoleni, z 3m gruberem mandamu 12l/godz przy 10km/h według komputera, w transporcie z przyczepa hw8 z kukurydza na pełnym bucie 9l/godz, to akurat mierzone bylo i z plugiem pottingera rozstawionym na 2metry 12l/ha na duzych gorach ale ziemia lekka, tez mierzone

Opublikowano

moim zdaniem wszystkie ciagniki sa bardzo dobrej jakosci i jak ktos mowi ze bralby tylko JD to mnie mdli. wedlug mnie Jelcz powinnes sie zastanowić nad wyposarzeniem, na jaki ciagnik masz chrapke wgl, co do bliskosci dilera to myśle ze szukanie jak najblizej to glupota troche ale jak kto uwaza. Osobiscie mam Claasa bo nam sie podobal, wyposarzenie bogate jak na ta cene i wgl ciagnik jest masywny i ciezki, jak na ciagnik bez amortyzacji osi bardzo wygodnie sie prowadzi. Na poczatku chcielismy kupic Valtre bo nam sie ogromnie podobała i caly wniosek na prow był pod nia prowadzony ale gdy euro skoczylo w gore to zrezygnowalismy bo cena byla kosmiczna. I moim zdaniem jak ktos mowi ze NH to ciagnik z nizszej połki to jest frajer bo ciagniki sa dobrze wyposarzone, w testach ze spalaniem tez bardzo dobrze wypadaja. Jakby byly to slabe ciagniki to by ludzie nimi niekrecieli po 10tys mtg i wiecej. pozdrawiam

Powiedz mi ile tych Nh ma nabite ponad 10tys godzin względem john deere bo blado to wygląda i gdzie niby napisałem że to ciągnik z dolnej pułki?? Zetor też wypada super z spalaniem i co w związku z tym, wolę kupić ciągnik i niech spali więcej ale mieć pewność że w polu nie zawiedzie. Co do claasa chyba mało robisz w transporcie bo mam bez proactiv to strasznie trzęsie, spuściłem juz powietrze ale mało co dało, myśle nad amortyzacja kabiny ale niewiem czy tak dużo przy transporcie.