przemek99 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) chodzi mi o ich awaryjnoesc i dostep do czesci i ich cene? Edytowane 4 Stycznia 2008 przez tommy66692 Literówki
krzysiek16m Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Oj, o awaryjności to ci raczej tu nikt nie powie, bo nikt go nie ma . Zamierzasz takiego kupić? Dostępny jedynie w Domu Handlowym Korbanków A cene też jest Cena Ariona tak mi się wydaje, że to jego cena.
MarcinPL Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Moim zdaniem to ares po liftingu. Wygląda tak samo ma podobne moce co starsze modele więc co to za róznica?
coolman111 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Moim zdaniem to ares po liftingu. Wygląda tak samo ma podobne moce co starsze modele więc co to za róznica? Tylko, że w ofercie Korbanków jest i Ares i ten nowy Arion więc to raczej lifting nie bedzie. Może to jest lepsza wersja Aresa (tak jak w przypadku JD jest wersja normalna i premium)?
przemek99 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2008 jakim wyposazeniem roznia sie kabiny (Cebis,CIS,C)?????????w classie
lysyrolnik Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 C to najbardziej uboga kabina CIS to juz troche lepiej ale bez kompa i elektrozaworow. CEBIS kabina full wypas wszystkie wyjscia sterowane guzikami a nie wajchami. Czas dzialania, ilosc przeplywajacego oleju, itp. ustawiasz w komputerze Cebis
przemek99 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2008 jakiej marki CLAAS ARION 620 C ma silnik?
krzysiek16m Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Moim zdaniem to ares po liftingu. Wygląda tak samo ma podobne moce co starsze modele więc co to za róznica? A JD 6620 i 7430 nie są podobne. To że Ares i Arion tak samo wyglądają, nie znaczy że są takie same. Zgodzę się, że Arion ma podobną moc do Aresa 800, ale różni się choćby przekładnią(w Aronie HexaShift, w Aresie chyba PowerShift).
brzozak2 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 A JD 6620 i 7430 nie są podobne. :rolleyes: To że Ares i Arion tak samo wyglądają, nie znaczy że są takie same. Zgodzę się, że Arion ma podobną moc do Aresa 800, ale różni się choćby przekładnią(w Aronie HexaShift, w Aresie chyba PowerShift). nie wygladaja tak samo, maja inne blotniki i swiatla z tylu :rolleyes:
krzysiek16m Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Szczegóły. :rolleyes: Ale te tylne światła i błotniki z Axiona naprawdę fajnie wyglądają. :rolleyes: brzozak2 Ja myślałem że seria 600C (tak jak napisałeś innym temacie) będzie w bezstopniówce, a tu jednak QuadriShift. To C to oznacza najbiedniejszą wersje w kabinie. Dziwie się, że nie montują C-matic'a, ale może zaczną później tak jak w Axionach.
karol0604 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Montują też ta skrzynie gdzyż czytałem o tym gdzieś lecz teraz nie moge znaleść tej stronki zeby potwierdzić swoje zdanie ale jak tylko ją odnajde to wrzuce link :rolleyes:
Kris017 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 jakiej marki CLAAS ARION 620 C ma silnik? Mi sie zdaje że JD ... Ale nie jestem pewien..... Bo Aresy mają JD....
zonk Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 dla wszystkich głodnych informacji claas arion
krzysiek16m Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Maja sporo KM Od 110KM do 180 KM jakiej marki CLAAS ARION 620 C ma silnik? NA stronie DHK jest wszystko ładnie po polsku opisane, ale marki silnika nie ma. Ale pewnie JD. silnik Montują też ta skrzynie gdzyż czytałem o tym gdzieś lecz teraz nie mogę znaleźć tej stronki zeby potwierdzić swoje zdanie ale jak tylko ją odnajdę to wrzucę link :rolleyes: Czyli na razie w Polsce nie jest dostępny z C-matic 200 postów stuknęło :rolleyes:
zetor Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Od 110KM do 180 KM NA stronie DHK jest wszystko ładnie po polsku opisane, ale marki silnika nie ma. Ale pewnie JD. silnik Czyli na razie w Polsce nie jest dostępny z C-matic 200 postów stuknęło :rolleyes: czyli jak zwykle do nas wszystko dobre dociera najpozniej ;/ .claas z karzdym ciągnikiem sie rozwija i stanowi coraz leszą alternatywe dla drozszych maszyn :rolleyes:
LeF Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 Z pewnością ariony maja silniki JD bo nawet taka sama pojemność 6788 cm^3 jak axion ma to dlaczego arion ma nie mieć. Na niemieckiej stronie claasa został tylko ares 500 więc ja myślę, że arion to jednak następca aresa. Skrzynie montowane to hexashift, qadrishift ale czy c-matic to już nie wiem. Może później będzie. Wiem że kabina oznaczona C nie ma wyświetlacza (cebis)-komputerka na którym można ustawić wiele rzeczy, nie posiada elektrycznego sterowanie hydraulika tylko mechaniczne w przeciwieństwie do cebisa. Tyle co wiem.
brzozak2 Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 co to jest qadrashift?? c - to kabina taka jak w aresie cis - to podobna do tej z axiona, ale bez bajerow (teraz w axionie tez bedzie dostepna) cebis - full wypas B)
karol0604 Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 brozozak2 czy napewno chodzi Ci o qadrashift czy moze miałeś na myśli qadrishift które jest czterostopniową przekładnią przełączania mocy(kazdy bieg posiada 4 półbiegi) jest ona wykorzystywana(a raczej była gdyż nie sa one juz w produkcji) w Aresach serii 800. a co do rodzajów kabin to była już o tym gdzies mowa i tak jak pisaliście wcześniej to C- kabina taka jak w aresie choć różni się zegarami w desce rozdzielczej oraz wyświewtlaczem, kabina cis- posiada taki sam wyświetlacz jak kabina typu c lecz ma wielofunkcyjny podłokietnik lecz nie posiada komputera cebis(w jego miejscu znajdują sie przełączniki do hydrauliki), natomiast kabina cebis patrz kabina Axiona Link pokaujący kabini cis i cebis: http://www.claas.co.uk/countries/generator...lang=en_UK.html
krzysiek16m Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Ja już zgłupiałem :lol: To wkońcu jaką przekładnie montują w Arion'ach; Qadrishift, HexaShift czy C-matic, bo w 2 postach sam sobie zaprzeczyłem <_< <_<
karol0604 Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Więc tak Arion 600/500 posiada skrzynię HexaShift (a co do C-matic jak pisałem wcześniej gdzies czytałem... ale nie mam potwierdzenia) Arion 600 C skrzynia Qadrishift Jeżeli ktoś chce potwierdzenia do tego co napisałem proszę zaglądnąć na ten link to jest opis tych ciągników z strony Korbanka: http://www.korbanek.pl/domhandlowy/pl/claas/ciagniki.html
radek269 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Byłem na pokazach claasa i pomykałem sobie arionem 640. Byłem w szoku bo nie doceniałem tych ciągników. składałem na PROW na fendta 412 ale po jazdach arionem w wersji cebis powiedziałem że claas mi wystarczy a różnica w cenie kolosalna
karol0604 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Hmmm myślę ze jeżeli chodzi o stylistykę w claasie (wnętrze) to wygrywa z Fendtem lecz skrzynia Vario niema sobie równych... to takie małe spostrzeżenie... hah kiedyś myślałem ze niema traktora w ktory bym nie wsiadł i nim nie RUSZYL powtarzam tylko ruszły ale się pomyliłem wsiadłem w fendta... 930vario zmieniłem zdanie P/S jest może ktoś na Agrofoto kto przymierza się do kupna Ariona 510 i mógłby przedstawić jego cenę... wyposażenie jakie jest możliwe i za jakie pieniądze... ? Był bym wdzięczny... Troche odnawiam:) wiec jak mamy jakiegos posiadacze tego ciagnika?
wlodziu Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 http://www.korbanek.pl/domhandlowy/pl/claa..._lub_cebis.html Cis i Cebis- różnice Tak w ogóle to czemu wszyscy narzekają na Korbanków? Proszę o odpowiedź, bo chciałem właśnie tam kupić kombajn Dominatora 150...
karol0604 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Tylko dlatego ze ten jeden czlowiek ma w calej polsce wylacznosc na 2 duze posiadajace powazanie marki na swiecie... przez co nie ma konkurencji i moze robic co chce z sprzedaza.. ale zawsze na tym zarabiajac... , choc jak kazdy diler ma swoje plusy i minusy, ja powiem szczerze bardzo bardzo narzekac niemoge (kupilem od niego pare rzeczy...) choc zdarzaly sie rozne wpadki .. ale byly to tylk "pikusie" ... a co do tematu o Arionie widze ze niema zadnego posiadacza tego traktoru... a szkoda bo chetnie poczytal bym o tym jak sprawdza sie w praktyce bo z teori wynika ze jest to cudo..
Rekomendowane odpowiedzi
Claas dominator 118 sl maxi
Zetor & Claas