Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

PGR Online to niezależna produkcja, tzw 'indie game' - gra tworzona przez mały zespół nie związany z żadną firmą. Sami projektujemy, piszemy, robimy grafikę. Sami to wydamy.

Prace nad grą trwają już prawie rok, w tym momencie praktycznie wszystkie planowane funkcje działają, nasz zespół koncentruje się na wprowadzaniu poprawek, elementów urozmaicających grę i usprawnień. Pojedyncze szkice czekają na zastąpienie ich docelowymi grafikami.

Jakiś czas temu rozpoczęliśmy beta testy, teraz chcieli byśmy je rozszerzyć do większej grupy osób.

W testach chodzi głównie o zbalansowanie rozgrywki, więc głównym zadaniem jest próba grania razem z innymi testerami. My obserwujemy rynek, postępy graczy i w razie potrzeby dostosowujemy poziom trudności gry, zmieniamy parametry itp.

Oczywiście trzeba też zwracać uwagę na ewentualne błędy i zgłaszać nam swoje wątpliwości. Można (a nawet trzeba) próbować coś zepsuć ;)

Nie trzeba siedzieć całymi wieczorami, wystarczy kilka(naście) minut dziennie Waszego cennego czasu.

Tematem gry jest prowadzenie własnego Prywatnego Gospodarstwa Rolnego. Sianie, zbieranie, handel, rozbudowa gospodarstwa i rywalizacja w rankingach (indywidualnych oraz klubowych) to najważniejsze elementy rozgrywki.

Kilka screenów:

http://s23.postimg.org/xv2r4s0qj/screen1_3.png

http://s21.postimg.org/qi5yyry6v/screen2_1.png

http://s23.postimg.org/bzq5xtpdn/screen3_2.png

http://s9.postimg.org/nzp78ni7j/screen4_1.png

Aktualne informacje o postępie prac można zawsze znaleźć na naszym fanpage.

Osoby zainteresowane udziałem w betatestach proszone są o odpowiedź w tym temacie, prywatną wiadomość na forum lub kontakt na email: game.pgr(at)gmail.com

Rejestracja na serwerze testowym jest też możliwa na stronie http://pgr-online.pl

Pozdrawiam.

Edytowane przez FrozenShade
Opublikowano

Pracujemy, gra jest cały czas rozwijana. Zapraszam do testów!

Aktualizacja:

- Szansa na zwiększony zbiór,

- Wygodniejsze rozpoczynanie skupu i sprzedaży,

- Poprawiony błąd uruchamiania w przeglądarce IE,

- Nowa grafika Krystyny,

- Odtwarzanie ostatnich wpisów chatu po restarcie (od następnego restartu),

- Rozróżnianie przeczytanych i nieprzeczytanych wpisów na chacie,

- Zmiana opisu gospodarstwa/pola uprawnego na mapie,

- Informacja dla Sekretarzy Klubu o nowym oczekującym podaniu,

- Panel 'Twoje dane': podana data dołączenia do gry,

- Poprawiony błąd uruchamiania w przeglądarce Opera,

- Informacje na liście członków: od kiedy w klubie, ostatnie logowanie,

- Dodatkowa informacja przy opcji rozbudowy budynku,

- Nowe zadanie i rośliny (14 poziom),

- Nowa grafika na mapach (rzeki),

- Nowa grafika - Handlarz Heniek.

Opublikowano

Aktualizacja:

- Wygładzone czcionki,

- zwiększenie płynności mapy,

- nagrody za zadania klubowe zależne od ilości członków,

- kilka nowych podpowiedzi i opisów,

- Nocne rozmowy - globalny czat dostępny wieczorami,

- Podpowiedzi na rangach klubowych,

- Klubowa wiadomość na tablicy.

Opublikowano (edytowane)

Powstała wersja okienkowa klienta gry - dla wszystkich, którzy mają problemy z wtyczką javy.

Do ściągnięcia na stronie w zakładce 'Gra'.

Dodatkowo:

- animacja zbiorów (pojedynczych)

- indywidualne 'userbary' forumowe (kody w oknie z ust. konta)

sp1p100000067.jpg

Edytowane przez FrozenShade
Opublikowano

Aktualizacja:

- bonus dla graczy używających sygnatur PGRu na forach,

- blokada handlu pomiędzy kontami grającymi z tego samego IP,

- zwiększony czas transportu pomiędzy kontami grającymi z tego samego IP.

Opublikowano

Aktualizacja:

- docelowa grafika gospodarstwa,

- docelowa grafika klubu,

- docelowe grafiki budynków,

- nowe zadania,

- nowe rośliny,

- nowe poziomy budynków,

- przebudowane okno stawiania budynku,

- poprawione poruszanie kursorami na mapie (wersja okienkowa)

Opublikowano

Nie ma hodowli zwierząt.

Masz dwa rodzaje terenów, uprawy równinne i leśne, na każdej masz inne rosliny do posadzenia.

Siejesz i zbierasz zboża, warzywa, owoce itp.

Kupujesz kolejne pola uprawne (za gotówkę + musisz miec zezwolenie, które dostajesz za wykonywanie zadań), po jakims czasie budujesz kolejne gospodarstwa.

Opublikowano

po tygodniu czasu mi sie znudzila nie za bardzo gra o jakby taka gra bylo prawdziwe rolne zycie online ze np dostaje sie 10 ha ziemi ciagnik jakis i mamy sie rozwijac howac zwierzeta kupowac ziemie i rywalizowac z sasiadami brac kredyty no i wtedy splacac je itd .....

Opublikowano

@jankes123: zbyt jest, monitoruję sytuację na rynku, sam też tam sprzedaję.

Klienci chcą, żeby siać wszystkie uprawy - to, czego nie masz trzeba kupić od innych. Nikt w danym momencie nie wystawia? Rozpocznij skup. Nikt nie chce sprzedać? Daj wyższą cenę.

Klienci słabo płacą ... to znaczy ile powinni płacić? Pewnie tyle, żeby opłacało się kupić w sklepie z nasionami i sprzedać klientowi w ogóle bez obsiewania pola.

@MajsterMarian: sorry, nie ma napadania na czyjeś gospodarstwa, podkradania upraw itp.

Generalnie to przestałem się przejmować takimi uwagami, nie da się zrobić czegoś, co sie podoba wszystkim. Zawsze ktoś będzie sie spodziewał innego rodzaju rozgrywki, ktoś sobie nie będzie radził albo zwyczajnie nie będzie lubił takich gier.