miska rozlewajaca gnojowice
-
Podobna zawartość
-
Przez Adam141090
witam musze wykonać zbiornik na gnojowice około miliona litrów. Chce zrobić to jak naj tańczym kosztem z tąd moje pytanie. Jeżeli wykopie ziornik około 1.5m głęgoki 30x20 to czy zda to egzeminj i czy weterynaria nie będzie miała do tego zastrzezeń. Oczywiście ogrodzę to siatką
-
Przez rafal654
Dzień dobry,
Potrzebuje rady na temat zbiorników na gnojowicę, z wyliczeń DJP oraz faktu iż gnojowicę podobno trzeba teraz przechowywać w zbiornikach szczelnych zamkniętych przez 6 miesięcy wyszło mi że potrzebuję gigantycznego zbiornika o pojemności prawie 1700m3 (1200 tuczników). Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu tego problemu jak najtańszym kosztem, może istnieje jakieś nowoczesne wyjście z tej sytuacji o którym nie wiem? Bardzo proszę o radę.
-
Przez pedro2
Witam.
Tak jak w temacie, mam zamiar budować oborę i nie wiem jak zrobić szambo. Kolega podsunął mi pomysł żeby murować ściany w ziemi z bloczka betonowego, do zaprawy dać plastyfikator i na koniec izolbet od środka i teraz pytanie czy przepisy na to pozwalają?? Czy jest ściśle określony sposób wykonania i materiały?? Najlepiej by było zrobić z betonu, ale jest z tym bardzo dużo roboty (szalowanie z dwóch stron)
Czy może wkopać gotowe zbiorniki, albo kręgi??
I jeszcze jedno pytanie jaka pojemność na 33-35 DJP?? 80 tyś wystarczy?? Obora będzie uwięziowa na płytkiej ściółce...
Proszę o porady
-
Przez Yngel
Okropna tragedia http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Siedem-osob-zginelo-w-tragicznym-wypadku-przy-czyszczeniu-szamba,wid,16760700,wiadomosc.html?ticaid=113195
-
Przez farmtrac8244
Witam mam takie pytanie czy orientuje sie ktoś gdzie można nabyć miski na paszę Sano i ile taka przyjemność sie ceni? Szukałem w internecie a nigdzie nie znalazłem. Powód dlaczego szukam? Stare mające ponad 10 lat już się rozlatują.
-

Rekomendowane odpowiedzi